Yanlış numara çevirmelerine rağmen kurtuldular

Yanlış numara çevirmelerine rağmen kurtuldular
Afrika'dan Avrupa'ya geçmek isterken, botlarının alabora olma tehlikesi nedeniyle yardım istemek için İtalyan Sahil Güvenlik ekiplerini aramak isteyen göçmenler, yanlışlıkla Roma'da yaşayan emekli İtalyan vatandaşı aradı- İşletildiğini düşünen İtalyan vat

ROMA (AA) - Afrika'dan Avrupa'ya geçmeye çalışan göçmenler, denizin ortasında numaraları karıştırınca İtalyan Sahil Güvenliği yerine İtalya'nın başkenti Roma'da oturan bir emekliden acil yardım talebinde bulundu.

İtalya'nın yüksek tirajlı Corriere della Sera gazetesinin haberine göre, Afrika'dan Avrupa'ya kaçak göçte en çok kullanılan güzergahlardan biri olan Libya ile İtalya arasında kalan Sicilya kanalında salı sabaha karşı ilginç bir durum yaşandı.

İçinde 100 kadar sığınmacı bulunan bottaki insan kaçakçısı, İtalyan Sahil Güvenlik ekiplerinin kendilerini denizin ortasında alabora olmadan kurtarması için uydu telefonu aracılığıyla Roma'daki sahil güvenlik karargahını aramak istedi. Ancak, bu sırada yaşanan bir karışıklık, dalgalı ve rüzgarlı deniz koşullarında riskli şekilde yol almaya çalışan göçmenler için kurtarılma işini biraz daha zor hale getirdi.

Roma'nın Marconi Bulvarı yakınındaki Cardano caddesinde ikamet eden emekli bir İtalyan sabaha karşı gelen telefon çağrılarıyla uyanırken, telefonun ucunda motor ve rüzgar sesiyle karışık zor anlaşılan bir ses, "Ben Sudanlıyım. Bir teknedeyiz, bizim gibi başkaları da var, bizi almaya gelin." diyordu.

Telefondaki sesin anlatmak istediğini anlamayan 66 yaşındaki emekli, işletildiği düşüncesiyle polisten yardım istedi. Emeklinin evine gelen polisler, inceleme yaptıkları sırada dördüncü kez gelen arama karşısında telefona cevap verdi. Telefonun ucundaki sesin, Akdeniz'in ortasından acil durum çağrısı yaptığını çözen polisler, kadın ve çocukların da bulunduğu botun koordinatlarını tespit edebilmek için durumu Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bildirdi.

Sahil Güvenlik ekipleri, göçmenlerin bulunduğu koordinatları tespit ederek, bölgeye en yakındaki İtalyan donanmasını kurtarma operasyonuna yönlendirerek, sığınmacıların herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan kurtarılmasını sağladı.

Sahil Güvenlik komutanlığı yerine emekliden yardım istemek durumunda kalan göçmenlerin önceki gün İtalyan donanmasına bağlı unsurlarca kurtarma operasyonu yapılan 5 bottaki 600 kişilik gruptan olduğu ifade edildi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.