Yapay zekanın Konya için kar tahmini belli oldu!
Konya için sevindiren bir haber geldi. Yapay Zeka destekli analizlere göre, şehirde Ocak ayı ortalarında kar yağışı bekleniyor.

KONYA’YA OCAK AYINDA BEYAZ BEREKET Mİ GELECEK?
Konya, karasal iklimi nedeniyle kış aylarını soğuk ve zaman zaman kar yağışlı geçiriyor. Uzun dönemli veriler, Ocak ayının kar açısından en yoğun dönemlerden biri olduğunu gösteriyor. Meteoroloji uzmanları ve iklim kaynakları, Ocak ortasında gece sıcaklıklarının donma seviyesine kadar düşebileceğine dikkat çekiyor.
YAPAY ZEKAYA SORDUK
Konya’da karasal iklim var, kışlar soğuk ve “kar yağışlı” geçebildiğini belirten Yapay Zeka “Uzun dönemli veriler Ocak’ın kar açısından en yoğun aylardan biri olduğunu gösteriyor. Meteoroloji ve iklim kaynaklarına göre Ocak ayı ortalama gece sıcaklıkları donma seviyesine kadar düşüyor. Tabii ki, tam bir tarih vermek her zaman mümkün değil hava dinamik ve tahmin edilemez ama yukarıdaki verilere dayanarak 15 Ocak civarı kar yağışı için mantıklı bir hedef tarih diyebilirim” dedi.
Konya halkı, kışın beyaz güzelliğini şehirde görmeyi dört gözle bekliyor.

Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.