Yaraları hep birlikte saracağız

Yaraları hep birlikte saracağız
Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17 ‘de ve Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17 ‘de ve Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Meydana gelen depremler sonrasında tüm ülke genelinde insani yardımlar toplanmaya başlandı. Konya’nın da aralarında bulunduğu birçok şehir yardımın merkez üssü haline geliyor

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17 ‘de ve Elbistan ilçesinde saat 13.24’te 7,6 büyüklüğünde gerçekleşen depremler çok sayıda insanın yaşamını yitirmesine ve mal kaybına yol açmaya devam ediyor. Hava şartlarının kötü olması hem orada ki vatandaşların yaşam kalitesini hem de arama ve kurtarma ekiplerinin çalışmasını zorlaştırıyor. Depremzedelerin başta ısınma, gıda, kışlık kıyafet, ayakkabı ve hijyen malzemesi olmak üzere birçok insani yardıma ihtiyaç duyduğunu ifade eden Konya Karatay Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Babuççu, AFAD gönüllüleri ve sivil vatandaşların birlikte uyum içerisinde deprem bölgesine yardım kolileri hazırladıklarını dile getirdi. Tüm insani malzemelerin ayrıştırılıp paketlendiğinin altını çizen Babuççu , “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun ve geçmiş olsun. Olayın ilk anından bu yana yardım merkezlerinden biri olan, Konya Karatay Kongre ve Spor Merkezi’nde hummalı bir çalışma var. Çalışmaları sivil vatandaşlar, AFAD gönüllüleri ile birlik ve beraberlik içerisinde yürütüyoruz. Karatay Kongre ve Spor Merkezi’nde gelen malzemeleri kapıda aldıktan sonra ayrıştırıyoruz. Daha sonra paketliyoruz. Gönderdiğimiz yerlerde çalışmaların daha hızlı ve vatandaşlarımıza kolay ulaştırılabilmesi için sistematik olarak hareket ediyoruz. Örnek vermem gerekiyorsa oluşturduğumuz aşevlerine daha faydalı olabilmek için gelen gıda ürünlerini birkaç kilo olarak paketlemiyoruz da, 40 kilo gibi koliliyoruz. Gönüllü vatandaşlarımızın tırları ve belediyelerimizin kullanıma sunmuş olduğu tırlar ile sevkiyat gerçekleşiyor. Ülke olarak bu konularda çok hassasız. Yapmış olduğumuz çalışmalar ve buradan göndermiş olduğumuz yardımlar bunun bir göstergesi. Bu zamana kadar 45 tırımız yola çıktı. Yükleme yapmaya hazırladığımız kolilerimiz var. Tırlarımız geldikçe yükleyeceğiz. İnşallah sayıları artacak” dedi.

whatsapp-image-2023-02-08-at-18-46-51.jpeg

MADDİ YARDIMDA HASSAS OLMALIYIZ

Artık ayni yardımlardan daha çok maddi bağışların yapılmasının fayda sağlayacağını belirten Babuççu , “Depremin 2. gününden itibaren bütün belediye başkanlarımızın yapmış olduğu duyurularda, ayni yardımlar yerine artık nakdi yardımların daha faydalı olacağını belittiler. Bu konuda vatandaşların hassas olmasını bekliyorum. İnşallah millet olarak bu felaketin üstesinden geleceğiz. Şuan vatandaşlarımız insan gücü anlamında buraya yardıma geliyor. Çok kalabalık bir ekiple çalışıyoruz. Bizde elimizden geleni yapacağız. Buradan gönderilen malzemenin yanı sıra depremin yaşanmış olduğu 10 ilin, komşu diğer illere gönderilmesi gündemde. Bununla ilgili çeşitli faaliyetler başlamış durumda. Konya’mıza öksüz ve yetimlerin içinde bulunduğu bir ekip geldi. Onları buradaki öğrenci yurtlarına yerleştiriyoruz. Geldiklerinde ihtiyacı olacak malzemeleri buradan göndereceğiz. Artık burada malzeme yardımından çok yerleştirilme ve misafir edilmesi durumuna geçiyoruz. İnşallah bu şekilde devam edecek. Tırlarımız ilk gün ulaşmakta zorluk çekti. Sürekli kullanılan güzergâh değil de, alternatif güzergâhlardan ulaşabiliyor. Ama şu an yolların tamamen açıldığı bilgisi verildi. Bugün sabah itibariyle tırlarımızın tamamının depoya ulaştığı bilgisini aldık. Orada ekiplerimiz, vatandaşlarımız, Milli Savunma Bakanlığı personelleri ve Mehmetçiğimiz hep birlikte çalışıyor. Vatandaşların evlerinde sağduyulu bir şekilde dua etmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-02-08-at-18-46-52.jpeg

‘ELDEN ELE TAŞIYORUZ’

Vatandaşlardan gelen her türlü malzemenin ayrıştırılması yapılarak paketlendiğini söyleyen AFAD Gönüllüsü Furkan Bayram ise, “Karatay Kongre ve Spor Merkezi’nde vatandaşların getirmiş olduğu gıda, battaniye, giyim, ayakkabı, ısıtıcı, battaniye ve hijyen malzemelerini burada ayrıştırıyoruz. Buradaki çalışmaları koordine ediyoruz. Gönüllü vatandaşlar giyilmemiş ya da yeni alınmış etiketli ürünleri getiriyorlar. Malzemeler dışarıdan ilk geldiğinde ara koridorlarda insan zinciri oluşturuyoruz. Elden ele taşıyoruz. Öncelikle giyim alanımıza geliyor. Burada kadın, erkek, çocuk ve bebek diye ayrıştırıyoruz. Paketleniyor. Daha sonra büyük salonumuzda yiyecek- içecek, bebek bezi ve maması, ısıtıcı ve ilaçlar olarak paketlenip kolilere katılıyor. Daha sonra tırlara insan zinciri oluşturarak yüklemesi yapılıyor. Orada hava şartları çok sert. Sıcak tutacak her türlü ürüne ihtiyacımız var. İnsanlardan özellikle ısıtıcı, battaniye ve çorap getirmelerini istiyoruz “ dedi.

whatsapp-image-2023-02-08-at-18-46-53-1.jpeg

HAVA ŞARTLARI YARDIMLARI ZORLAŞTIRIYOR

Olumsuz hava şartlarından dolayı yardım tırlarının gecikmelide olsa deprem bölgesine ulaştığını aktaran söyleyen Bayram, “Diğer AFAD ekiplerimizden aldığımız bilgiye göre yolda yoğunluk var. Gönderdiğimiz yardım malzemeleri biraz gecikmelide olsa gidiyor. Bu gecikme hava şartlarından dolayı yaşanıyor. İnşallah sağ salim yardımlarımız ulaşacak. Orada ki insanlara daha çok yardımcı olacağız. AFAD, Kızılay, itfaiye ve UMKE ekiplerimizin hepsi sahada. İyi haberler bekliyoruz. Askeri uçaklar ve gemiler insan tahliyesi, yardım malzemeleri, tıbbi araç ve gereç getirip- götürmek için seferber oldu. İnşallah hayırlı haberlerini bekliyoruz. İnşallah en kısa zamanda bu deprem afetini atlatırız. Sağ salim insanları kurtarırız” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2023-02-08-at-18-46-53.jpeg

‘HİÇBİR ŞEY YAPMAMAK VİCDAN AZABI VERİYOR’

Deprem bölgesine gitmek istediğini ama arama kurtarmada herhangi bir eğitim almadığını belirten Gönüllü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mehmet Zahit Küçükdereli de şu şekilde konuştu: Deprem bölgesine gitmeyi çok istedik. Ama uzmanlık alanım olmadığı için faydam olup olmayacağı konusunda tereddütte kaldım. Ama evde de duramadım. Evde hiçbir şey yapmamak vicdan azabı veriyor. En azından burada paketleme ve taşımada yardımcı olabilirim diye düşündüm. Dünde buradaydım. Burada güzel bir organizasyon var. Buraya gelen malzemeleri, buradaki arkadaşlar ayrıştırıp bölümlere ayırıyorlar. Bizde tırlara yüklemede yardımcı oluyoruz. Elimizden sadece bu geliyor. Allah yardımcımız olsun. Şuan her türlü ihtiyacımız yardımsever vatandaşlar tarafından karşılanıyor. Tırlarımız gitmeye devam ediyor. Belediye başkanlarımızın yaptığı açıklamalar doğrultusunda, vatandaşlarımızın durumları el verdikçe artık ayni değil nakdi yardım yapmalarını tavsiye ediyorum.” Pakize Şengül

whatsapp-image-2023-02-08-at-18-46-54.jpeg

whatsapp-image-2023-02-08-at-18-46-55.jpeg

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.