Yaralı sokak kedisini kaderine terk etmediler

Yaralı sokak kedisini kaderine terk etmediler
Çankırı'da 3 lise öğrencisi, yolda yaralı buldukları kediyi, okulda topladıkları parayla Ankara'da ameliyat ettirdi- Öğrenciler, "Gazi" adını verdikleri kediyi, ameliyat yarasının enfeksiyon kapmaması için çocuk beziyle altını bağlayarak sık sık okula get

ÇANKIRI (AA) - ÖZGÜR ALANTOR - Çankırı'da 3 lise öğrencisi, yolda yaralı buldukları kediyi, okulda topladıkları parayla Ankara'da ameliyat ettirdi.

Gazi Anadolu Lisesi öğrencilerinden Burak Tetik, Nursena Adıgüzel ve Burak Gezekçioğlu, okul çıkışı yolda buldukları bacağı yaralı kediyi sahiplendi. "Gazi" ismini verdikleri kediyi okulda arkadaşlarından topladıkları parayla ameliyat ettiren öğrenciler, kedinin bacağındaki ameliyat yarasının enfeksiyon kapmaması için altını bezleyip bakımını yapmaya başladı. Sık sık okula getirilen "Gazi", öğrencilerin de gözdesi oldu.

Kediyi sahiplenen öğrencilerden Burak Tetik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bulduklarında kedinin bacağının yaralı ve kemiğinin dışarıda olduğunu söyledi.

"Gazi"yi o halde gördüklerinde dayanamayıp yanlarına aldıklarını dile getiren Tetik, "Önce Nursena arkadaşımız evlerine götürdü. Sonra kediyi buradaki hayvan barınağına tedavi için götürdük. Barınağın veterineri, ameliyat olması gerektiğini ama burada yapılamayacağını ifade etti." dedi.

Kediyi tedavisi için Ankara'ya götürmek amacıyla hazırlıklara başladıklarını aktaran Tetik, şöyle devam etti:

"Bu işin maddi bir boyutu olduğunu düşünerek ne yapabiliriz diye kafa yorduk. Önce kermes yapmaya karar verdik ama kermesin uzun süreceğini düşündük. Bacağı kötüydü ve kermes hazırlıkları sırasında enfeksiyon kapabilirdi. Biz de kediyi ameliyat ettirmek için okulda para toplamaya karar verdik. 1,5 günde ihtiyacımız olan parayı topladık."

- "Ameliyat yaraları iyileştiğinde yürüyebilecek"

Maddi imkanları kısıtlı olduğu için üniversiteye başvurduklarını ifade eden Tetik, "Burak ile otobüsle Gazi'yi Ankara'ya götürdük. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesine gittik. Durumu anlatıp, öğrenci olduğumuzu söyledik. Onlar da ameliyatın maddi boyutu konusunda bize çok yardımcı oldular. Öğrenci olduğumuzu ve hangi şartlarda getirdiğimizi görünce büyük destek verdiler." diye konuştu.

Yaklaşık 4 saat süren bir ameliyatın ardından tekrar Çankırı'ya döndüklerini anlatan Tetik, "Açıkta olan bacağı eklem yerinden kırıkmış, diğer bacağın da kırık olduğunu söylediler. Şimdi kontrollere götürüyoruz. 3-4 hafta daha bacağında sargı kalacak. Ameliyat yaraları iyileştiğinde yürüyebileceğini öğrendik." dedi.

-"Artık ona biz bakacağız"

Tetik, kediye evinde baktığına işaret ederek şunları söyledi:

"İlk bulduğumuzda Nursena arkadaşımız bakıyordu. Ameliyattan sonra yapılması gerekenleri daha kolay yapabileceğimi düşünerek evimize getirdim. Şimdi ben bakıyorum. Ameliyattan dolayı bacağı sarılı. Sorun olmasın diye altına çocuk bezi sardık. Bezi günlük değiştiriyorum. İyileştikten sonra da bırakmayı düşünmüyoruz. Artık ona biz bakacağız."

Gazi'nin bakımında birçok kişinin emeği olduğunu dile getiren Tetik, "Okuldan para topladık. Okulumuzun adı Gazi. Hem de ayağı yarayken bulduk iyileştirdik. Okulumuzun adı ve bacağının durumundan dolayı adını 'Gazi' koyduk." dedi.

- "Fedakarca para toplayıp tedavi ettirdiler"

Okulun Müdür Yardımcısı Mehmet Servet Aydın ise öğrencilerin böyle bir davranışta bulunmasından dolayı gurur duyduğunu vurguladı.

Hayvan sevgisinin önemli olduğunu anlatan Aydın, "Çocukların bu davranışını çok olumlu görüyorum. Çocukların hayvan sevgisi önemli. Hayvan katliamları olurken öğrencilerin bu sorumluluğa girmesi çok önemli. Fedakarca para toplayıp, onu tedavi ettirdiler. Bu, hem okulumuz hem de çocuklarımız açısından çok anlamlı." diye konuştu.

Aydın, hayvan sevgisi olmayanın insan sevgisi de olmayacağını kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.