"Yardım Eli"nden Suriyeli öğrenciler için yardım programı

"Yardım Eli"nden Suriyeli öğrenciler için yardım programı
ABD merkezli "Yardım Eli" adlı sivil toplum kuruluşu, Türkiye’deki kamplarda bulunan Suriyeli çocukların eğitiminde kullanılmak üzere yardım topladı

WASHINGTON (AA) - ABD merkezli "Yardım Eli" adlı sivil toplum kuruluşu, Türkiye’deki kamplarda yaşayan Suriyeli öğrencilerin eğitimine destek amacıyla yardım programı düzenledi.

Dünyanın farklı bölgelerindeki ihtiyaç sahibi Müslümanlar için ABD’de yaptığı çalışmalarla bilinen Yardım Eli, Amerika Diyanet Merkezi’nde düzenlediği programın gelirini Türkiye’deki Suriyelilere ulaştırılmak üzere yardım programı gerçekleştirdi.

ABD’nin farklı eyaletlerinden gelen 300 kişinin katıldığı programda konuşan Yardım Eli Genel Başkanı Muhsin Ensari, Türkiye’de 3 milyon Suriyelinin yaşadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Türkiye ve Suriye halkı arasında büyük bir bağ oluştu. İç savaş sonrasında milyonlarca Suriyeli evlerini terk etmek zorunda kaldı ve farklı ülkelere yerleşti. Fakat Türkiye’de bulunan Suriye halkı diğer ülkelere giden kardeşlerimize göre daha huzurludur."

Ensari, Suriye halkının Türkiye devletinin ve halkının misafirperverliği nedeniyle Türkiye'de huzurlu olduklarını vurguladı.

ABD’de yaşayan Müslümanların da Suriye halkına ev sahipliği yapan ülkelere yardımda bulunması gerektiğini belirten Ensari, programda toplanacak yardımın Türkiye’deki kamplarda yaşayan Suriyeli çocukların eğitimi için kullanılacağını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.