Yardım tırlarına şehitlerin adı verildi

Yardım tırlarına şehitlerin adı verildi
Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım konvoyundaki tırlara terörle mücadelede şehit düşen Afşinli askerlerin isimleri verildi

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım konvoyundaki 2 tıra terörle mücadelede şehit düşen Afşinli askerler Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe ile Jandarma Er Ömer Erüstün'ün adı verildi.

Afşin Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün girişimleriyle 86 okuldan toplanan yardımların gönderilmesi dolayısıyla ilçe meydanında tören düzenlendi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Afşin Temsilcisi Cuma Setirek, törende yaptığı konuşmada, Afşinli vatandaşların Bayırbucak Türkmenlerine yardım etmek için seferber olduğunu söyledi.

Bu yardımlarla ilçeden 10 tır malzemenin Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmiş olacağını aktaran Setirek, "Yardım tırlarının içerisinde un, giyim ve gıda malzemeleri bulunuyor. Türkmen kardeşlerimizin ihtiyaçlarına göre gıda kolilerimizi hazırladık. Okullarımızdan, mahallelerimizden ve vatandaşlarımızdan gelen yardımlarla hazırlanan gıda paketlerimizi Türkmen kardeşlerimize ulaştıracağız" dedi.

- Yardım tırlarına şehitlerin ismi verildi

Setirek, yardım tırlarına, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfe, Şehit Jandarma Er Ömer Erüstün ile Hayrat İnsani Yardım Vakfı Afşin Onursal Başkanı merhum Süleyman Sami Dikici, Eshab-ı Kehf ve Afşin adlarını verdiklerini söyledi.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, İlçe Emniyet Müdürü Turan Yüce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahir Turan, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşların katıldığı törende yardım malzemeleri, İlçe Müftüsü Yakup Yıldırım'ın yaptığı duanın ardından 5 tırla Suriye sınırına gönderildi.

Bu arada, Elbistan ilçesinden de 5 tır dolusu gıda ve giyim malzemesi Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Şehit Piyade Er Rahmi Koldan Parkı'nda düzenlenen törende tırlar dualarla Bayırbucak'a gönderildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.