Yargıtay, 15 yıl hapsi az buldu

Yargıtay, 15 yıl hapsi az buldu
ADANA’da ilişki yaşadığı kadının eşi 50 yaşındaki Halit Kaymak’ı, kabloyla boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan 48 yaşındaki Asaf Şaşmaz’a verilen ömür boyu hapis cezasını Yargıtay’ca onandı.

Servis şoförlüğü yapan Halit Kaymak, 28 Aralık 2010’da, merkez Seyhan İlçesi Tellidere Mahallesi’ndeki evinde boğularak öldürülmüş olarak bulundu. Evdeki şarjlı süpürgede parmak izi çıkan çiftçi Asaf Şaşmaz ile ona cinayette yardım ettiği iddia edilen, öldürülen Halit Kaymak’ın eşi Gülşen Kaymak tutuklandı. Şaşmaz hakkında ’tasarlayarak öldürme’, Gülşen Kaymak hakkında ise ’eşini öldürmeye yardım’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

Adana 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar, aralarındaki ilişkiyi kabul ederken, cinayet suçlamasını reddetti. Gülşen Kaymak’la arkadaş olduklarını ve bu sürede eşinden boşandığını söyleyen Asaf Şaşmaz, "3 yıldan bu yana ilişkimiz vardı. Adana’nın yanı sıra, Mersin ve Alanya’da otel ve evlerde birlikte oluyorduk. Gülşen’e yakın olmak için aynı apartmandan daire aldım. Gülşen’lerin dairesine gidiyordum. Eski süpürgesinin yerine yenisi alıp hediye ettim. Parmak izim bu nedenle çıkmıştır" dedi.

İLİŞKİYİ DOĞRULADI

Sanık Gülşen Kaymak ise, Asaf Şaşmaz’la ilişkilerinin olduğunu doğrulayarak, şunları söyledi:

"Ben iddia edildiği gibi Asaf’a anahtar vermedim. 2008 yılında eşim bana ve çocuklarıma ilgi göstermiyordu. Evden çocuklarımla birlikte ayrılıp, ayrı bir evde yaşamaya başladım. Ancak akrabalar araya girince eve döndüm. Asaf ile ben ilişkimi bitirdim ama o bitirmedi. Eşime sürekli tehdit telefonları geliyordu. Olaydan önce de Asaf bana, ’Kocanla konuşacağım’ dedi. Kendisinde evin anahtarı olduğunu da söyledi. Ancak ben inanmak istemedim. Olay günü oğlum aradı ve ’Babama bir şey olmuş. Ağzından ve burnundan kan gelmiş’ diyerek haber verdi" diye konuştu. Ayrıca mahkemede tanık olarak dinlenen R.T. de, Asaf Şaşmaz ve Gülşen Kaymak’ın kendisine Halit Kaymak’ı öldürmesi için 100 bin lira teklif ettiklerini öne sürdü. Mahkeme heyeti, Asaf Şaşmaz’ı tasarlayarak öldürme suçundan önce ömür boyu, Gülşen Kaymak’a ise kasten öldürmeye yardım suçundan önce 15 yıl hapis cezası verdi.

YARGITAY KARARI BOZDU

Temyiz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi Asaf Şaşmaz yönünden verilen kararı onarken Gülşen Kaymak yönünden verilen kararı bozdu. Sanıkların Halit Kaymak’ı öldürmek için plan yaptıklarını bunun için de tetikçi aradıklarını belirten Yargıtay, bozma gerekçesinde şu görüşlere yer verdi:

"Gülşen Kaymak’ın Asaf Şaşmaz’a öldürme olayının dikkat çekilmeyecek şekilde işlenmesi için evin anahtarını verdiği, tüm bu hususlar karşısında Gülşen Kaymak’ın eyleminin azmettirme boyutuna ulaştığı ve azmettirme suçu nazara alınarak cezalandırılması gerektiği gözetilmeden, yanılgılı değerlendirme sonucu yardım eden sıfatıyla sorumlu tutulması suretiyle eksik ceza tayini nedeniyle bozulmasına."

Gülşen Kaymak önümüzdeki günlerde tekrar hakim karşısına çıkacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.