Yargıtay Başkanı Cirit, Azerbaycan'da

Yargıtay Başkanı Cirit, Azerbaycan'da
Cirit, Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından kabul edildi

BAKÜ (AA) - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, temaslarda bulunmak için geldiği Azerbaycan'da, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede Aliyev, İstanbul'da gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 13. Zirvesi'ni hatırlatarak, çok sayıda ülkenin bu toplantıya yüksek düzeyde katılmasının Türkiye'ye olan tutumun tezahürü olduğunu belirtti. Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Cirit ise kardeş ve dost iki ülke arasında tüm alanlardaki ilişkilerin başarıyla geliştiğini, Türk halkının da bundan memnun olduğunu belirtti. Merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "Bir millet, iki devlet" sözlerine atıfta bulunan Cirit, bu ifadelerin iki ülke arasındaki ilişkilerin düzeyini gösterdiğini vurguladı.

Dağlık Karabağ'da geçtiğimiz günlerde yaşanan çatışmalarda şehit düşen Azerbaycan askerleri için taziye dileklerini ileten Cirit, Ermenistan-Azerbaycan çatışması ve Dağlık Karabağ sorununun çözümünde Türkiye'nin her zaman Azerbaycan'ın yanında olacağını bildirdi.

Görüşmede, Türk ve Azerbaycan yargı kurumları arasındaki başarılı işbirliğinin ikili ilişkilerin daha da gelişmesine katkı sağladığı kaydedildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.