Yargıtay'ın bozma kararının ardından Kadir Şeker için tahliye ihtimali doğdu

Yargıtay'ın bozma kararının ardından Kadir Şeker için tahliye ihtimali doğdu
Konya Baro Başkanı Aladağ: "Burada öldürme kastı değil olsa olsa yaralama vardır. Bunun neticesinde ölüm meydana gelmiştir. Bu maddeden hüküm kurulması için savunma yaptık. İlgili ceza dairesi buradan hüküm verirse Kadir tahliye olur"

Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kadir Şeker'e verilen cezanın bozulmasını talep etmesini değerlendirdi.

Şeker'in avukatlarından Konya Baro Başkanı Mustafa Aladağ, nihai kararı Yargıtay 1. Ceza Dairesi Başkanlığı'nın vereceğini söyledi.

Mütalaada, esasa ilişkin bir bozma isteği olmadığını vurgulayan Aladağ, "Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 'Burada haksız tahrik indirimlerinin uygulandığı 29'uncu madde gereğince ceza, 12 ila 18 yıl arasında düzenlenmiş. Sen 15 yıl vermişsin, biraz daha indirim yap' diyor. Mütalaası bu yönde. İlgili ceza dairesinin buna uymak gibi bir mecburiyeti yok." diye konuştu.

Aladağ, beklentilerinin, yaşanan bu gelişme olmadığının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Beklentimiz, meşru müdafaa sınırlarının aşılması ve 'kasten yaralama' noktasında. Bizi asıl ilgilendiren burası. Burada öldürme kastı değil olsa olsa yaralama vardır. Bunun neticesinde ölüm meydana gelmiştir. Bu maddeden hüküm kurulması için savunma yaptık. İlgili ceza dairesi buradan hüküm verirse Kadir tahliye olur."

- Olayın geçmişi

İddiaya göre, üniversiteye hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya giden genç, bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşmıştı.

Kadir Şeker'i bir süre kovalayan ve darbeden Özgür Duran, boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yere yığılmış, göğsündeki yara nedeniyle ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Duran hayatını kaybetmişti.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede Şeker hakkında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçlamasıyla 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istenmişti.

Mahkeme, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verdiği Şeker'in cezasını haksız tahrik nedeniyle 15 yıla, iyi hal indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürmüştü.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, sanık Kadir Şeker'e verilen 12 yıl 6 ay hapis cezasının "fazla ceza tayin edildiği" sebebiyle bozulmasını talep etmişti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının Kadir Şeker davasına ilişkin Yargıtay 1. Ceza Dairesine gönderdiği tebliğnamede, Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği ifade edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.