Yarı yıl tatili sona erdi

Yarı yıl tatili sona erdi
İzmir'de 673 bin öğrenci için ders zili çaldı - Suriyeli öğrenci Nuhot Hasan: - "Büyüyünce öğretmen olacağım. Seviyorum öğretmenliği. Annem de öğretmen olmamı istiyor"

İZMİR (AA) - İzmir'de yarıyıl tatilinin sona ermesiyle yaklaşık 673 bin öğrenci için ders zili çaldı.

Birinci dönem karnelerini 22 Ocak'ta alan öğrenciler, tatilin ardından ders başı yaptı. Kent genelinde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 673 bin öğrenci ile 40 binden fazla öğretmen ikinci dönem için okullarına döndü.

İzmir'deki 4 bin 800 civarındaki Suriyeli öğrenci de okula dönmenin heyecanını yaşadı.

Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli Hasan ailesinin en küçük çocuğu, Yıldırım Kemalbey İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Suriyeli Nuhot Hasan (9), İzmir'e geçen yıl geldiklerini, eğitimine burada devam ettiğini belirtti.

Eğitimine Türkiye'de devam etmekten duyduğu mutluluğu dile getiren Hasan, "Tatil güzel geçti. Anneme, babama işlerinde yardım ettim. Oyun oynadım. Okula döndüğüm için mutluyum. 4 kardeşiz, en küçük benim, diğer kardeşlerim okula gitmiyor, çalışıyor" diye konuştu.

Hasan, öğretmen olmak istediğini ifade ederek, "Seviyorum öğretmenliği. Annem de öğretmen olmamı istiyor" dedi.

Yıldırım Kemalbey İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Eye Eyso da (10) Türkiye'ye geçen yıl geldiklerini, ilk kez İzmir'de okula gittiğini kaydetti. Kendisinden büyük 3 kardeşinin çalıştığını, bu nedenle okula gidemediğini anlatan Eyso, yarıyıl tatilini İstanbul'daki akrabalarının yanında geçirdiğini söyledi.

Eyso, öğretmen olmak istediğini ifade ederek, "Türkçe'yi akrabalarımdan biraz biliyordum, buraya gelince daha iyi öğrendim. Okulumu, arkadaşlarımı seviyorum. Okul dışında sokakta oyun oynuyorum " diye konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.