Yasak İlan Edilen Kentlerde Sessizlik Hakim

Yasak İlan Edilen Kentlerde Sessizlik Hakim
Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto eylemlerinde 14 kişinin ölmesinin ardından sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde gün sakin başladı.

Suriye'nin Türkiye sınırındaki Kürt kenti Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarına yönelik protestolar, çarşamba sabahı yerini sessizliğe bıraktı. 12 kişinin öldüğü olayların ardından Diyarbakır, Batman ve Mardin'in 6 ilçesi ile Van Erciş, Muş Varto ve Siirt Kurtalan'da ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

SOKAKLARDA ANONS YAPILIYOR

8 kişinin öldüğü Diyarbakır’da sokağa çıkma yasağı perşembe sabah 06:00'ya kadar sürecek. Yasak merkezi ve 15 ilçeyi kapsayacak şekilde genişletilmiş durumda. Şehirde sokağa çıkma yasağının uygulanması için askerin güvenlik önlemleri alırken, polis araçlarından sokağa çıkma yasağına uyulması için sokaklarda anons yapılıyor.

KENTE GİRİŞ-ÇIKIŞLARA İZİN VERİLMİYOR

Güne sakin başlayan kentin dört tarafında güvenlik önemleri dikkat çekiyor. Askerler şehir girişinde ve içinde önlemleri artırdı. Kente giriş çıkışlara izin verilmiyor. Sokağa çıkma yasağından haberi olmayanlar dışarı çıksa da daha sonra evlerine döndü. Kentte henüz herhangi bir eylem bilgisi gelmedi. Türk Hava yolları ile Anadolu Jet kente sabah yapılacak uçak seferlerini iptal etti.

VAN'DA ESNAF KEPENK AÇMADI

Bir Emniyet Müdür Yardımcısı ile iki polis memurunun yaralandığı Van kenti de güne sakin başladı. Al Jazeera muhabiri, kent ve ilçelerindeki olayların tamamen durduğunu aktardı. Erciş'te sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Kent merkezinde ise esnafın büyük bir dükkanlarını açmadı. Esnaf dükkan önünde beklerken, sokaklarda yakılan araçlar ve kurulan barikatlar henüz temizlenmedi.

BATMAN'DA 1 YARALI HAYATINI KAYBETTİ

Al Jazeera'ye bilgi veren Batmanlı kaynaklar, kentte durumun sakin olduğunu belirttiler. Kente giriş çıkışlarda da sıkı güvenlik önlemleri dikkat çekiyor. Kente giriş çıkışlara sınırlı şekilde izin veriliyor.

Salı günü çıkan olaylarda Diyarbakır'da 8, Siirt'te 2, Muş'un Varto ilçesinde 1 ve Batman'da 1 olmak üzere 12 kişi yaşamını yitirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.