Yaşlı kadın cinayetinde 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Yaşlı kadın cinayetinde 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis
Şükran Yalçın'ın, 17 Mart 2015'te Ankara'da öldürülmesine ilişkin, maktulün torununun kocasının da arasında bulunduğu 3 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi- Gerekçeli kararda, kadının para için öldürüldüğüne ve cinayetin ardından delilleri

ANKARA (AA) - BARIŞ KILIÇ - Ankara'da 68 yaşındaki Şükran Yalçın'ın, geçen yıl 17 Mart'ta evinde öldürülmesine ilişkin davada, maktulün torununun kocasının da arasında olduğu 3 sanık, ağırlaştırılmış müebbet ile on dörder yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinin gerekçeli kararında, sanıklardan Uğur Helvacı'nın, maktulün torununun eşi olduğu belirtildi.

Karara göre, Helvacı, yaşlı kadının tarla satışından elde ettiği ve evinde bulundurduğunu öğrendiği parayı almak için arkadaşları İmdat Karadeniz ve Erkan Telli ile plan yaptı.

Helvacı, arkadaşlarının yaşlı kadının evine girmesini sağladı. Karadeniz ve Telli, evde yaptıkları araştırmada paraya ulaşamadı ve olay sırasında paniğe kapılarak, yaşlı kadını boğdu. Karadeniz ve Telli, kadının yüzüğünü de aldı.

Sanıklardan Telli ve Helvacı, daha sonra yüzüğü kuyumcuda bozdurdu. Telli ve Karadeniz, Helvacı'nın talimatıyla suç delillerini ortadan kaldırmak amacıyla yaşlı kadının evini kolonya dökerek yaktı.

- Cezalarda indirim uygulanmadı

Gerekçeli kararda, dosya kapsamına göre, Uğur Helvacı'nın diğer sanıkları eyleme azmettirdiği ve suçların bu şekilde işlendiği ifade edilerek, "Sanıkların eve giriş şekli, her birinin olay sırasındaki konumları ve birbirleriyle yaptıkları yoğun telefon görüşmeleri dikkate alındığında öldürme ve yağma suçunu işleme hususunda olay öncesi aralarında anlaşma bulunduğu, yangın çıkarma eyleminin ise olay sonrası oluşan panik durumuna bağlı olarak ani kasıtla gerçekleştirildiği anlaşılmıştır" denildi.

Mahkeme heyeti, "azmettirici" olduğuna kanaat getirdiği Helvacı ile Karadeniz ve Telli'yi, "tasarlayarak, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak, işlenmesini kolaylaştırmak ya da yakalanmamak amacıyla kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanıklara, yaşlı kadına ait yüzüğü almaları nedeniyle "birden fazla kişiyle birlikte konutta nitelikli yağma" suçundan on ikişer, "evi yakmak suretiyle mala zarar verme" suçundan da ikişer yıl olmak üzere on dörder yıl ceza veren mahkeme heyeti, sanıkların suçtan sonraki davranışları, suçlarını inkar etmeleri, cezaların üzerlerindeki olası etkilerini dikkate alarak takdiri indirim uygulamadı.

Sanıkların kararı, temyiz hakları bulunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.