YATILI KUR’AN KURSUNDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU

YATILI KUR’AN KURSUNDA ÇIKAN YANGIN KORKUTTU
Mersin’in Tarsus ilçesinde 50 kız öğrencinin kaldığı yatılı kız Kur’an kursunda çıkan yangın paniğe yol açtı.

Taşobası Mahallesi’nde bulunan kız öğrencilerin kaldığı Tarsus Müftülüğü’ne bağlı 3 katlı Taşobası Köyü Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği Orta Öğretim Kız Öğrenci Yatılı Kur'an Kursu'nun çatısında akşam saatlerinde yangın çıktı.
Elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangında, yurttaki öğrenciler tahliye edildi. Öğrenciler daha sonra ailelerine teslim edilirken, yangına Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri arasözlerle müdahale etti. Köylülerin de destek verdiği söndürmeye çalışmalarında itfaiye ekipleri su ve köpük sıkarak yangının alt katlara sıçramasını engelledi. Taşobası Mahallesi sakinleri söndürme çalışmalarını endişeli gözlerle izlerken, yatakhane katını tamamen saran yangın yaklaşık 2 saatlik müdahale sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangınla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.