"Yatırım fonlarındaki kaldıraç kabul edilebilir limitlerde kalmalı"

"Yatırım fonlarındaki kaldıraç kabul edilebilir limitlerde kalmalı"
ECB Başkan Yardımcısı Constancio:-"AB'de alternatif yatırım fonlarının kaldıracını daha iyi kontrol etmemiz için bir çerçeve oluşturmamız gerekiyor"-"Yatırım fonlarındaki kaldıracın kabul edilebilir limitlerde kalması çok önemli"

FRANKFURT (AA) - Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Vitor Constancio, Avrupa’da alternatif yatırım fonlarının kaldıracını daha iyi kontrol etmek için bir çerçeve oluşturulması gerektiğini belirterek, yatırım fonlarındaki kaldıracın kabul edilebilir limitlerde kalmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Constancio, Londra'da düzenlenen bir etkinlikte “Sermaye piyasası birliği ve Avrupa'nın parasal ve mali çerçevesi” konulu bir konuşma yaptı.

ECB'nin resmi sitesinde yer alan açıklamaya göre Constancio, konuşmasında sermaye piyasası birliğinin kurulmasının Eurosistem'in en önemli görevlerine ulaşmasına ve Avro Bölgesi'nin ekonomik ve refah etkilerini artırmasına katkı sağlayacak yollara değindi.

İyi işleyen, çeşitlendirilmiş ve derinlemesine entegre olmuş bir sermaye piyasasının ECB için anahtar öneme sahip olduğunu aktaran Constancio, bunun Avrupa Komisyonu'nun bir sermaye piyasası birliği kurma girişimini başından beri neden desteklediklerini gösterdiğini kaydetti.


-"Yatım fonlarındaki kaldıracın kabul edilebilir limitlerde kalması çok önemli"



İlk olarak, finansal entegrasyon ve sermaye piyasalarındaki gelişmelerin Avro Bölgesi'ndeki para politikasının aktarımını kolaylaştırabileceğini dile getiren Constancio, şöyle devam etti:

"İkinci olarak, daha fazla çeşitlendirilmiş bir finansal sistem sermaye piyasalarıyla tamamlanmış banka bazlı finansmanla birlikte, Avrupa ekonomisinin şok emme kapasitesini artırabilir ve böylece makroekonomik ve finansal istikrara katkıda bulunabilir. Üçüncü olarak da sermaye piyasalarının entegrasyonu ülkeler arasında özel risk paylaşımını artıracaktır."


Constancio, Avrupa Birliği'ndeki (AB) alternatif yatırım fonlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

AB’de alternatif yatırım fonlarının kaldıracını daha iyi kontrol etmek için bir çerçeve oluşturulması gerektiğine dikkati çeken Constancio, "Yatırım fonlarında kaldıraç kullanımının sistemsel riskler oluşturabileceğini ve riskleri artırabileceğini göz önüne aldığımızda, kaldıracın kabul edilebilir limitlerde kalması çok önemli." ifadesini kullandı.


-"Sermaye piyasaları birliği 'yapısal reform' olarak görülebilir"


Sermaye piyasası birliği oluşturmanın merkez bankacılığının görevlerini kolaylaştırma potansiyeline sahip olduğu anlatan Constancio, "Sermaye piyasaları birliğini oluşturmak ve potansiyel tüm meyvelerini toplamak için şimdiye kadar uzun vadeli sorunlar olarak kabul edilmiş alanlarda daha fazla uyumu teşvik etmek gerekir." şeklinde görüş bildirdi.

Vitor Constancio, bu anlamda amaca ulaşabilmek için iddialı olmaları gerektiğini ve sermaye piyasaları birliği oluşturmanın AB ve ulusal düzeyde ve ayrıca piyasa katımcıları açısından da "yapısal reform" olarak görülebileceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.