Yatırımcılar alternatif yatırım araçlarına yöneldi

Yatırımcılar alternatif yatırım araçlarına yöneldi
Merkez Bankası'nın faiz artırımları vatandaşların yatırım tercihlerini değiştirdi, iç piyasada altına talep düştü.

Merkez Bankası'nın faiz artırımları vatandaşların yatırım tercihlerini farklılık oluşturdu, iç piyasada altına talep eksi seviyelerine düştü.

Merkez Bankası'nın faiz artırımı yapması, vatandaşların güvenli liman arayışlarını değiştirdi. Altının geleneksel olarak güvenli liman olarak görülmesine rağmen art arda yapılan faiz artırımları, altın talebini düşürdü. Bu durum, Kapalıçarşı esnafının işlerini olumsuz bir şeklide etkiledi. Yatırımcılar faize yönelirken altın, yatırım araçları sıralamasında alt sıralara geriledi.

ALTINA TALEP AZALDI

Altın fiyatları ve altına olan talebe ilişkin açıklamalar yapan Kapalıçarşı'da kuyumcu olan Anıl Şengül, "ABD Merkez Bankası faizleri sabit şekilde tuttu. Altında dalgalanma gerçekleşmedi. Karar sonrası ons altın 2 bin 45 doları gördü, bugün 2 bin 32 dolar seviyelerinde. Son zamanda altına yatırım yapanlar azaldı. Faiz artırımları ardında altına talep düştü. Halkımız daha çok faize parasını yatırıyor. Altın uzun vade yatırım aracıdır, güvenli kapıdır. Şu an altına talep olmadığından ötürü de fiyatlarda gerileme var. Bu fiyatlar bir alım fırsatı olarak değerlendirilebilir" dedi.

Ons fiyatının küresel ölçekte yaşanan durumlardan dolayı etkilendiğini de belirten Şengül, "Geçtiğimiz zamanlarda İran - ABD gerilimi ortaya çıkmıştı. Enflasyon problemi de dünyada yaygın olarak ortaya çıkıyor. Küresel ölçekte bu gibi olaylar altının ons rakamını etkiliyor. Şu anda gram altın Kapalıçarşı'da 2 bin 50 lira, çeyrek altın 3 bin 380 lira, tam altın 13 bin 470 liradan satılıyor" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.