Yatırımcılar dikkat! Altın fiyatlarında yeni zirve

Yatırımcılar dikkat! Altın fiyatlarında yeni zirve
 Muhabir
Dolar kuruna paralel değer kazancını devam ettiren altın fiyatları rekor kırmayı sürdürüyor. Yeni güne de yükselişle başlayan altının gramı 2 bin 449 liraya ulaşarak tarihi zirvesini yeniledi.

Ons değeri ve döviz kurundaki son dakika gelişmelerden etkilenen altın fiyatları yükseliyor. Ons altın, düne kıyasla yüzde 1.60 artarak 2 bin 230 dolara yükseldi. Buna bağlı gram altın fiyatı bugün 2 bin 324 lira seviyesini yeniden geçti.

Altın yatırımcılarının gözü ABD'den gelecek kritik veriye ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarına çevrildi.

Ons altın, bugün yüzde 1,6 yükselişle 2.230 dolar civarında işlem gördü.

ABD Merkez Bankası (Fed) Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve bankanın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verileri yatırımcıların odağına yerleşti.

Gram altın fiyatları ise hem ons altın hem de Dolar/TL'deki gelişmelerden etkilendi.

Gram altın, 2.324 Türk Lirası civarında alıcı buldu. Çeyrek altın, 3.816 Türk Lirası'ndan el değiştirdi.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, dün dar bir bantta hareket ederek yüzde 4,2050'ye çıkarken, altının ons fiyatı yüzde 1,7 artışla 2 bin 233 dolardan günü tamamladı.

Tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştiren altının ons fiyatı, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 8,2 artış kaydetmiş oldu.

Güncel Gelişmelerden Anında Haberdar Olmak İçin Aşağıdaki Linki Tıklayarak Whatsapp Grubumuza Dahil Olabilirsiniz Https://chat.whatsapp.com/emhe2a1a0eschu9ysiriyr

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.