Yavaş bilgisayarlara uçak gibi tavsiye

SSD'nin HDD'e karşı en büyük avantajı, ara farkla hızıdır.

Anam babam sabit disklere göre yeni nesil SSD’ler bir bilgisayarı uçak yapar hızlı açılır hızlı sisteme sahip olmamızı sağlar. Uygulamalar işlemler kısa sürede yapılır.

Geleneksel sabit disk sürücülerin yerine kullanılması amaçlanan, NAND flash tabanlı bir depolama çözümüdür. Samsung tarafından geliştirilen bu teknoloji, veri depolama alanında yepyeni bir dönem başlatmaktadır.

Bu yeni nesil depolama çözümü; içerisinde hareketli manyetik disklerin bulunduğu sabit disklere oranla, daha düşük güç tüketimi, yüksek dayanıklılık, hafiflik ve performans artışı gibi özelliklere sahiptir. Bilgisayarınızı ister oyun için, ister eğitim için ister iş için kullanın be amaçla olursa olsun SSD’nin farkını hissedersiniz. Bende hard diskimi SSD kullanıyorum oldukça memnunum.

SSD’ler ağır ve hareketli parçalara sahip olmadığından aniden bozulma durduk yere hata verme ihtimali oldukça düşüktür. SSD’ler arıza yaptığında veri kurtarma oldukça zordur bunun için benim görüşüm SSD’leri arşiv diski yerine sistem diski olarak kullanmak daha mantıklıdır zaten fiyatı bakımından oldukça pahalıdır bu yüzden alabileceğimiz SSD kapasitesi büyük ihtimalle düşük olacaktır sistem diski olarak kullanmak daha faydalı olacaktır.

Motordan gelen sesler ve disk kafasından gelen çıtırtılar tüm HDD’lerin ortak özellikleri. SSD’ler diğer hard disklere göre oldukça kısık seste çalışır.

En büyük özelliklerinden biride SSD'ler, HDD'lerdeki “parçalanma” problemi yaşamazlar; bu sorunu otomatik olarak çözecek sistemlere sahiptirler ve müdahaleniz gerekmez.

Taşınabilir Bilgisayarlar ile Tam Uyumlu

SSD’yi sıradan bir hard disk şeklinde tasarlanmıştır. Ara yüzü ATA5 özellikleri ile tam uyumludur ve 0-4 PIO modları ile UDMA mode 4 (Ultra DMA 66MHz) desteğine sahiptir.

TEKNİK ÖZELLİKLER

Düşük Güç Gereksinimi

Hareketli parça bulundurmaz

Çalışma ve bekleme sırasında çok düşük güç harcaması

Pil kullanım süresinde %10 artış

Hız performansı

Açılma süresi yok

Arama süresi yok

Devir gecikmesi yok

Artırılmış veri aktarım hızı

57MB/saniye okuma, 32MB/saniye yazma hızları

İki kat hızlı açılan sistem

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Özkan Arşivi

AZ PARAYLA NASIL YATIRIM YAPILIR?

27 Ekim 2018 Cumartesi 00:01

9. NESİL İŞLEMCİ TANITILDI

13 Ekim 2018 Cumartesi 00:01

LAPTOP ALACAKLARA DİKKAT

22 Eylül 2018 Cumartesi 00:01

MARKALARA FAZLA TAKILMAYIN

15 Eylül 2018 Cumartesi 00:01

İNSANLAR OLARAK ALIP VEREMEDİĞİMİZ NE?

08 Eylül 2018 Cumartesi 00:01

AYDINLIK YARINLAR İÇİN

01 Eylül 2018 Cumartesi 00:02

BAYRAMLARI BAYRAM YAPAN PAYLAŞMAKTIR

18 Ağustos 2018 Cumartesi 00:01

İnsanı insan yapan değerleridir

11 Ağustos 2018 Cumartesi 00:01