Yavuz Canevi kimdir, nereli? Yavuz Canevi biyografisi

Yavuz Canevi kimdir, nereli? Yavuz Canevi biyografisi
1939 yılında Konya’da doğan Yavuz Canevi, bir zamanlar Merkez Bankası Başkanlığı görevini yürüttü. İşte Yavuz Canevi hakkında merak edilenler.

Yavuz Canevi, 1939 yılında Konya’da doğdu. 1960 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve Ekonomi Bölümü'nden mezun olduktan sonra, 1969 yılında University of Southern California'da yüksek lisans öğrenimini tamamladı. 

Daha önce Merkez Bankası Başkanı, Hazine Müsteşarı, Türk Eximbank Yönetim Kurulu Başkanı ve İMKB Başkanvekili olarak görev alan Canevi, YASED Onursal Başkanı, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve Forum İstanbul Yönetim Kurulu Başkanlığı unvanlarına sahip.

Yavuz Canevi, halen özel bir ticari banka olan Türk Ekonomi Bankası’nda (TEB) Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmaktadır. Ayrıca FNSS (FMC-Nurol Savunma Sanayi) ve TSKB de dâhil olmak üzere birkaç girişimde yönetim kurulu üyesi olarak yer almaktadır.

Globol İlişkiler Forumu üyelerinden olan Yavuz Canevi, Uluslararası Finans Enstitüsü Yönetim Kurulu’nda çalışmış ve Fransa Hükümeti tarafından Fransız Nişanı’na (Chevalier dans l’ordre du Merit) layık görülmüştür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.