Yaylada kar festivali ve off-road yarışı

Yaylada kar festivali ve off-road yarışı
Giresun'un Kulakkaya Yaylası'nda düzenlenen kar festivalinde vatandaşlar kar üzerinde kayıp horon oynarken, off-road yarışları da yayladaki heyecanı artırdı

GİRESUN (AA) - Dereli ilçesinin Yavuzkemal beldesine bağlı Kulakkaya Yaylası'nda "2'inci Kulakkaya Kar Festivali ve Off-Road Oyunları" etkinliği düzenlendi.

Ağaçbaşı mevkisinde gerçekleşen festivalde vatandaşlar kar üzerinde kızaklarla kaydı, horon oynayarak eğlendi. Kar üzerindeki off-road yarışları da yayladaki heyecanı artırdı. Etkinlikte vatandaşlara Karadeniz'in yöresel yemekleri olan kara lahana çorbası ve mısır ekmeği ikram edildi.

Giresun Valisi Hasan Karahan, burada yaptığı konuşmada, Ordu-Giresun Havalimanı ve inşaatı devam eden Eğribel Tüneli'nin turizmin kalp atış noktası olacağını söyledi.

Yaylalarda yeni yatırımların, konaklama tesislerinin, yeme içme yerlerinin, kış sporları tesislerinin artık yer alması gerektiğine dikkati çeken Karahan, şunları kaydetti:

"Bunu hatırlatmak, yatırımcıları teşvik etmek amacıyla düzenlediğimiz bu tür faaliyetler vatandaşların ilgisiyle devam edecek. Yazın da farklı festivaller oluyor ama kış festivalleri yeni. Giresun büyüyor, gelişiyor, güzelleşiyor. Bunda turizmin de büyük katkısı var. Doğu Karadeniz artık artan oranda turist çekiyor. Turizmden ekmek yiyebileceğimizi yatırımcılar da gördü. Ben festivale katılan herkese teşekkür ediyorum."

Yavuzkemal Belediye Başkanı Abdullah Önal ise Kulakkaya Yaylası'nın obalarıyla bir bütünlük arz ettiğini kaydederek, "Bu bölge coğrafyasıyla çok güzel, turizmde ümit vadeden bir bölge. Yazı bir başka güzel, kışı bir başka güzel. Bu güzelliği hep beraber burada yaşayalım diye bu etkinliği düzenledik. Bundan sonra da böyle güzel günleri birlik beraberlik içerisinde, huzur içerisinde yaşamayı diliyoruz" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.