YAZAR OLMAK İSTEYENLERE BÜYÜK İMKAN

YAZAR OLMAK İSTEYENLERE BÜYÜK İMKAN
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Anadolu Mektebi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Konya’daki lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “1. Yazarlık Atölyesi” bugün başlıyor, başvurular devam ediyor

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Anadolu Mektebi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Konya’daki lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “1. Yazarlık Atölyesi” açılıyor.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinde yapılacak derslerin Cumartesi günleri yapılacağı, 29 Şubat 2020 tarihinde başlayıp 18 Nisan 2020’de birinci döneminin sona ereceği ifade edildi. Edebiyat kuramları ve edebi türlere yönelik derslerin yer alacağı atölyede, öğrencilerle birlikte uygulamalı çalışmalar da yapılacağı belirtildi.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Kamu yararına dernek statüsünde olan Türkiye Yazarlar Birliği, ülkemizde çok önemli ve kıymetli faaliyetlerin altına imza atan kültürel bir sivil toplum kuruluşudur. TYB Konya Şubesi de 26 yıldır şehrimizde kültürel ve edebi çalışmalara yön vermiş bir kuruluş olarak şehrimize ve ülkemize faydalı olacak pek çok çalışmanın öncüsü olmuştur. Bu aşamada, her dönem birlikte çalışmalarda bulunduğumuz Anadolu Mektebi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içerisinde, lise ve üniversite öğrencilerimize yönelik bir yazarlık atölyesi açmayı planladık. İlk olarak genel bir giriş mahiyetinde açacağımız bu atölyenin, gelecek eğitim öğretim dönem, yılında alanlara ve türlere yönelik devam ettirmeyi planladık. Yazarlığa ilgisi ve istidadı olan öğrencilerimizi keşfetmeyi ve onları yazar,şair olan büyükleriyle tanıştırmayı hedefliyoruz. Her biri alanlarında ehil olan yazar, şair ve akademisyenlerimizin ders vereceği atölyenin verimli geçmesini diliyor, ders verecek hocalarımıza şükranlarımı sunuyor, işbirliği içinde olduğumuz Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü’ye ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük’e de teşekkürlerimi iletiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.