Yazarlık Atölyesi'nin ilk iki dersi tamamlandı
TYB Konya evinde Ahmet Akman’ın Proje Koordinatörlüğü ve Vural Kaya’nın Atölye Koordinatörlüğünde başlayan Yazarlık Atölyesi’nin ilk iki dersi yapıldı.

Prof. Dr. Kemal Kahramanoğlu ve Yazar Raşit Keskin’in dersleri ile başlayan yazarlık okulunda öğrenciler 14 yazardan 14 alanda daha konular işleyecekler. Kemal Kahramanoğlu ile ‘Edebiyatımızda Roman, Romanımızın Hikâyesi’ konuşuldu. Kahramanoğlu “Batı’da alternatif bir dünya yaratma var, romancı karakter yaratır ancak Doğu’da Müslümanların zihninde böyle bir şey olamaz. Roman kurgudur ama kurgudan çıkmış gibi ve gerçekçi olması onu daha okunur kılıyor” dedi.
Raşit Keskin yazar adaylarına şiirin yapı taşlarını anlattı. Ses, harf, kelime ve şiiri oluşturan diğer unsurlar hakkında bilgi verdi. “Bizi insan yapan bir şey varsa o şiirdir” dedi.
Üçüncü haftasında Prof. Dr. Saim Sakaoğlu ile “Edebiyatımızda Halk Anlatmaları Destan, Efsane, Masal” dersi, dördüncü haftasında da Hüzeyme Yeşim Koçak ile “Edebiyatımızda Deneme, Fıkra, Mektup, Basın” işlenecek.
Yazarlık Atölyesi’nin 25 Mart’a kadar devam etmesi planlanıyor.



Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.