'Yazık sana Bülent Arınç'

'Yazık sana Bülent Arınç'
Camilerde okunan salavatlardan, dualardan rahatsız olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç'a tepkiler dinmiyor

 

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle camilerden her gün dua ve salavat okunmasından rahatsız olduğunu belirten Bülent Arınç’a tepkiler sürüyor.

GERİ ADIM ATMADI

"Her gün yatsı ezanı okunuyor. Camide kimse yok. Cemaat de yok zaten. Namaz da kılınamıyor. Ama arkasından aziz kardeşim 15 dakika salavatlar, Mevlid-i Şerif'ler, dualar. Böyle bir şey bir defa olur benim bildiğim. Her gün Mevlid-i Şerif gibi ezanın arkasından öğlen de var böyle bir şey daha kısa, ikindi de var böyle bir şey daha kısa" sözleri sonrası büyük tepki çeken Arınç, sözlerinden geri adım atmadı.

HAYSİYET DERSİ VERMEYİ DE İHMAL ETMEDİ

Kullandığı tepki çeken ifadeler hakkında bir açıklama metni yayınlayan Arınç, " Söylediğim sözlerin arkasındayım. Her yerde ve her platformda da savunurum. Hiçbir kurum, hiçbir makam, hiçbir unvan baki değildir. Hepsi gelip geçicidir. Bunlar için insanın haysiyetini, onurunu, kişiliğini, ilkelerini çiğnemesi zavallılıktır. İnandığım değerler, ilkeler ve onurumla doğruya doğru, yanlışa da yanlış demeyi sürdüreceğim" ifadelerini kullandı.


'BU KADAR TEPKİYE RAĞMEN...'

Bülent Arınç'a #YazıkSanaArınç etiketi altında tepki yağdı. Çok sayıda isim Arınç’a tepki gösterirken Gazeteci Ersoy Dede, “Bu kadar tepki alacaksın, Beştepe’de oturmaya devam edeceksin” diyerek “söylenecek söz yok” değerlendirmesinde bulundu.

15 TEMMUZ DERNEĞİ'NDEN BÜLENT ARINÇ'A SERT TEPKİ: YAZIK SANA ARINÇ!

Bülent Arınç’a  en sert tepkilerden birsi 15 Temmuz Derneği’nden geldi. Dernek adına yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'HERGÜN BAŞKA BİR CÜBBE GİYİYORSUN'

"Hergün başka bir cübbe giyiyorsunuz. bir gün avukat, bir gün ilahiyatçı, bir gün yüksek istişare kurulu üyesi olarak arz-ı endam ediyorsunuz. Çok yukarılardan müthiş özgüvenli açıklamalar yapıyorsunuz. Selalara dil uzatıyor, KHK'lılara şefaat dileniyor, mahkemeleri itham ediyor, büyük bir gayretle FETÖ ile mücadele eden kahramanların morallerini bozmaktan çekinmiyorsunuz."

'PERVASIZLIK'

"Herhalde çuvallayınca 'ne kadar ahmakmışım' deyip her şeyin üstünü örtebileceğinize inancınızdan geliyor bu pervasızlığınız. Ama sizi uyarıyoruz. Hiçbirşey unutulmuş, hiçbir şeyin üstü örtülmüş değil. En azından bir nedamet, edeplice bir sukunet bekliyoruz geçmişte Cumhurbaşkanımızı yalnız Mücadelesinde yalnız bırakanlardan.  Hiçbir faydanız yok bari gölge etmeyin istiyoruz.”

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum