Yelken: Dragon İlkbahar Serisi İkinci Ayak Yarışları

Yelken: Dragon İlkbahar Serisi İkinci Ayak Yarışları
Bodrum'da yapılan yarışlara 27 sporcu ve 9 tekne katılıyor

MUĞLA (AA) - Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ile Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü (BAYK) tarafından düzenlenen Dragon İlkbahar Serisi İkinci Ayak Yelken Yarışları, Bodrum'da başladı.

Yarışlara 27 sporcu ile 9 tekne katılıyor. Bodrum açıklarındaki yarışlarda rüzgar yetersiz kaldı.

Yarışma başhakemi Ayberk Olcay, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki günde 5 yarış yapmayı planladıklarını ifade etti. Yarın havanın biraz sert olacağını belirten Olcay, sabah denize çıkıp son durumu değerlendireceklerini söyledi. Bundan sonraki ayağın 12-13 Mart'ta yapılacağını kaydeden Olcay, yarışma trofesinin mayıs ayında sona ereceğini bildirdi.

TYF Muğla Temsilcisi Esra Güven de bu sınıfta yarışların uzun yıllardır yapılamadığına işaret etti. Dragon sınıfının "kendi küllerinden doğduğunu" belirten Güven, "Bu yarışmada yer alanlar eski sporculardır. Yıllarca yelkenden başlayıp, dragon sınıfında da yarışıp, tekrar bir araya gelerek bu sınıfı ayağa kaldırdılar. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bu yarışların düzgün devam etmesi bizim için çok önemli" dedi.

Yarışmaya İstanbul'dan katılan Ali Doğaner, dragon sınıfının geçmişte olimpik bir sınıf olduğuna dikkati çekti. Üç yıl önce aldıkları kararla teknelerini İstanbul'dan Bodrum'a taşıma kararı aldıklarını anlatan Doğaner, "Şimdi bu sporu canlandırdık ve yarışmalara katılıyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu yarışlara yabancılar da katılacak" diye konuştu.

İkinci ayak yarışları yarın tamamlanacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.