Yemek karıştırma telaşına son

Yemek karıştırma telaşına son
Çankırı'da annelerinin yemek hazırlama telaşından yola çıkan iki lise öğrencisi, yaptıkları "karıştırıcı" ile yemek hazırlayanların işini kolaylaştırmayı amaçlıyor

Çankırı'da iki lise öğrencisi, yaptıkları "karıştırıcı" ile yemek hazırlayanların işini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı'na, 11. sınıf öğrencisi Ülkü Hasene Karahasan ve Semanur Oktay "Karıştırıcı" adlı projeyle katıldı. Yemek karıştırma nedeniyle çıkabilecek telaşı sona erdirmeyi amaçlayan proje, sergiyi gezenlerin ilgisini çekti.

Karahasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemek karıştırma sebebiyle evlerde zaman zaman küçük ve tatlı gerginlikler yaşanabildiğini söyledi.

Karahasan, "Başta annem olmak üzere gerek ev hanımları gerekse çalışan hanımların hayatını kolaylaştırmak için projeyi geliştirdim. Bilindiği gibi kadınlar mutfakta çok zaman geçiriyor. Bazen aynı anda birkaç işi yapmak zorunda kalabiliyor. Onların hayatını kolaylaştırmak istedim." dedi.

"Proje gündelik hayatta çok işe yarayacak"
Semanur Oktay da projenin gündelik hayatta çok işe yarayacağına inandığını kaydetti.

Oktay, "Biz bu projeyi yapmaya karar verdikten sonra orta boy bir tencere edindik. Sonra aldığımız bir motora ikinci el blender telini taktık. Kalem pil, motor ve teli yapıştırıcı bantla sabitledik." bilgisini aktardı. Düzeneği istedikleri gibi çıkartıp takabildiklerini söyleyen Oktay, "Karıştırıcıyı tencerenin sapına monte ediyoruz. İstersek çıkartıp daha küçük ya da büyük bir tencereye takabiliyoruz. Anahtarı açtığımızda tencerenin sapına bağlı olan karıştırıcı yemeği karıştırmaya başlıyor." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.