Yemen Başbakanı Bahhah, Riyad'da

Yemen Başbakanı Bahhah, Riyad'da
Bahhah, bir ay aradan sonra Suudi Arabistan'a gitti

ADEN (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başbakan Halid Mahfuz Bahhah'ın, bir ay aradan sonra Suudi Arabistan'a gittiği bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre Bahhah, Suudi Arabistan ziyareti kapsamında ülkesindeki gelişmeleri, barışı destekleme yollarını, güvenli ve istikrarlı bir Yemen'in inşası için siyasi sürecin harekete geçirilmesini, yardım ve imar konularını ele alacak ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri yöneticileriyle görüşmelerine devam edecek.

Bahhah'ın Riyad'da ikamet eden Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi ile kurtarılmış bölgelerde ekonomi yönetimi ve bu bölgelerle ilgili düzenlemeler, siyasi, askeri ve ekonomik alanda birçok stratejik meselenin yanı sıra uluslararası koalisyon güçleriyle tüm illerde güvenlik birimlerinin güçlendirilmesi, terörle mücadele için askeri operasyonların geliştirilmesi ve yoğunlaştırılması konularını ele alması bekleniyor.

Bahhah, 1 Mart'ta Riyad'tan Aden'e gelmişti.

BM Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed de Yemen'de müzakerelerin yeniden başlaması ve çatışmaların durması konusunda tarafların anlaştığını açıklamıştı. Ahmed, BM'de düzenlediği basın toplantısında, ülke genelinde çatışmaların durması kararının 10 Nisan gece yarısı itibarıyla başlayacağını, 18 Nisan'da da tarafların katılımıyla Kuveyt'te müzakerelerin yeniden başlayacağını kaydetmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.