Yemen'deki ateşkes

Yemen'deki ateşkes
Ateşkesin ardından Taiz'de düzenlenen saldırılarda 2'si sivil 4 kişi hayatını kaybetti

TAİZ (AA) - Yemen'de, Birleşmiş Milletler'in (BM) yaptığı çağrı üzerine gece yarısından sonra yürürlüğe giren ateşkesin ardından Husilerin Taiz'de düzenlediği saldırılarda, 2'si sivil 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Halk Direniş Güçleri'nin (HDG) sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Husilerin, Taiz ilinin batısındaki 35. Zırhlı Tugayın mevzileri ile doğudaki Sabat ile Usayfira bölgelerinde Ulusal Ordu ile HDG güçlerine ait noktaları hedef alan topçu saldırısında, 2 HDG unsurunun öldüğü, 6'sının yaralandığı kaydedildi.

Açıklamada, Husilerin, Taiz'in doğu ve kuzeyindeki bazı noktalarda da HDG güçlerinin kontrolündeki yerleşim bölgelerini hedef alan saldırılarında 2 sivilin öldüğü, 10'unun da yaralandığı belirtildi.

Öte yandan Husilerin kontrolündeki Yemen resmi haber ajansı SABA'nın, ismi açıklanmayan yerel bir kaynağa dayandırdığı haberde, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, ateşkesi ihlal ederek Husilere ait bir çok noktaya hava saldırıları düzenlediği ve Husilere ait yerleşim noktaları ve araçlarda maddi hasar meydana geldiği öne sürüldü.

HDG daha önce yaptığı açıklamada, operasyon odasının, ateşkesin yürürlüğe girdiği ilk saatlerde askeri hedeflere yönelik 25'ten fazla ihlal tespit ettiğini açıklamıştı. Sivillerin de hedef alındığı kaydedilen açıklamada, koalisyon güçlerinin buna karşılık Husilere sadece 3 hava saldırısı düzenlediği ifade edilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.