Yemen'deki ateşkes

Yemen'deki ateşkes
Taiz'deki saldırılarda 11 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı- Ateşkesin yürülüğe girmesinden bu yana 98 ihlal yaşandı

TAİZ (AA) - Yemen'de ateşkes ihlalleri devam ederken, Taiz'de topçu atışı ile keskin nişancılar tarafından düzenlenen saldırılarda 1'i sivil 11 kişinin hayatını kaybettiği, 10'u sivil 30 kişinin yaralandığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri (HDG) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in batı kesimindeki 35. Zırhlı Tugayı karargahına topçu atışı ile keskin nişancılar tarafından düzenlenen saldırılarda ordu ve HDG'den 3 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada, karargah yakınlarında ve Ed-Dabab bölgesinde ise direniş güçlerine ait mevzilere sızmaya çalışan 7 Husi militanının öldürüldüğü, 13'ünün yaralandığı ifade edildi.

Husiler ve Salih yanlılarının kentteki sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla düzenlediği saldırılarda ise 1 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin yaralandığı kaydedildi.

-Ateşkesin başlamasından bu yana 98 ihlal

Açıklamada ayrıca 10 Nisan'da ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana topçu atışı ve silahlı saldırılar ile adam kaçırmayı kapsayan 98 ihlal gerçekleştiği ifade edildi.

Konuyla ilgili AA muhabirine konuşan Taiz Askeri Konseyi Başkanı Sadık Serhan, Husiler ve Salih yanlılarının ihlallerine ve bazı bölgeleri ele geçirme çabalarına rağmen ateşkes konusunda cumhurbaşkanlığından gelen talimatlara bağlı kaldıklarını belirtti.

Ateşkes başlamasına rağmen sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla yoğun saldırıların devam ettiğine dikkati çeken Serhan, ateşkesin başarıya ulaşmasını temenni ettiğini dile getirdi.

Serhan, ateşkese bağlı olmalarına rağmen elleri tetikte beklediklerini, karşı tarafın yaptığı ihlallere karşılık vereceklerini ifade etti.

Öte yandan Husilerin kontrolündeki haber ajansı SABA'da yer alan haberde, hükümet yanlısı güçlerinin Taiz'de ateşkesi ihlal ettiği bazı bölgelere ağır silahlarla saldırı düzenlendiği öne sürüldü.

Birleşmiş Milletler Yemen Özel Temsilcisi İsmail Veled Şeyh Ahmed, Yemen'de sorunun çözümü için daha önce kesilen müzakerelerin yeniden başlaması ve çatışmaların durması konusunda tarafların anlaştığını bildirmişti. Ahmed, buna göre çatışmaların 10 Nisan'da duracağını, 18 Nisan'da da müzakerelerin Kuveyt'te yeniden başlayacağını açıklamıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.