Yemen'deki ateşkes

Yemen'deki ateşkes
Hacca ilinde, ateşkesi denetleme komisyonu üyesi bir kişi mayın patlaması sonucu öldü

SANA (AA) - Yemen'in Hacca iline bağlı Midi ilçesinde ateşkesi denetleme komisyonu üyesi bir kişinin mayın patlaması sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Yemen ulusal ordusuna bağlı ateşkesi denetleme komisyonu üyesi Ahmed Ali Esad, Husilerin kontrolündeki El-Mehazin bölgesinde bir mayının infilak etmesi sonucu yaşamını yitirdi. Patlamanın, Esad'ın Midi ilçesinde ateşkese uyulup uyulmadığını denetlediği sırada yaşandığı kaydedildi.

Husiler ile hükümet arasındaki ateşkes anlaşması çerçevesinde her iki taraftan da üyelerin katılımıyla ateşkesi denetleme ortak komisyonu kurulmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed, dün Kuveyt'te başlayan müzakereler öncesi yaptığı açıklamada, ateşkesin tüm ihlallere rağmen devam ettiğini ve ülkenin barışa yaklaştığını söylemişti.

Yemen'de taraflar, BM'nin çağrısı üzerine, Kuveyt müzakereleri öncesi iyi niyet göstergesi olarak 10 Nisan gece yarısı ateşkesi yürürlüğe sokmuştu.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.