Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar
Yemen’de bir yıldan beri devam eden çatışmalarda, Cumhurbaşkanı Hadi'ye bağlı asker ve HDG mensubu 23 bin kişi yaralandı

SANA (AA) - Yemen’de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye bağlı ulusal ordu ve Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında bir yıldan beri devam eden çatışmalarda 23 bin asker ve HDG mensubunun yaralandığı bildirildi.

Yemen resmi haber ajansı SABA’nın haberine göre, hükümetin yayınladığı raporda, Hadi’ye bağlı ulusal ordu ve HDG üyeleri ile Husiler ve Salih yanlısı militanlar arasında bir senedir devam eden çatışmalarda şu ana kadar 23 bin asker ve HDG mensubu yaralandı.

Söz konusu yaralılardan bin 850'sinin Suudi Arabistan, yaklaşık 350'sinin Sudan, 85'inin Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 54'ünün Umman ve 635’inin de Ürdün’de tedavi gördüğü belirtilen haberde, tedavi masraflarının Suudi Arabistan’daki Kral Selman İnsani Yardım Merkezi tarafından karşılandığı ifade edildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla, 26 Mart 2015'te "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.