Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar
Yemen’de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Hadi’ye bağlı ulusal ordu ve HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 57 kişi hayatını kaybettiği, 54’ten fazla kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen’de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye bağlı ulusal ordu ve Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 6’sı sivil 57 kişinin hayatını kaybettiği, 11’i sivil 65’ten fazla kişinin yaralandığı bildirildi.

HDG’den yapılan yazılı açıklamada, Taiz ilinde Hadi’ye bağlı ulusal ordu ve HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda 37 Husi ile 14 asker ve HDG üyesinin öldürüldüğü, 54 asker ve HDG üyesi ile onlarca Husinin yaralandığı belirtildi.

Karşılıklı yapılan topçu ateşi sonucunda sivil yerleşim bölgelerine bazı top mermilerinin düşmesi sonucu aralarında çocuk ve kadınların olduğu 6 sivilin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, HDG’nin Taiz’in batısındaki geniş alanların da kontrolünü sağladığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.