Yemen'deki çatışmalar

Yemen'deki çatışmalar
Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentindeki Husi kuşatmasının, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler tarafından "kısmen" yarıldığı bildirildi.

Taiz Askeri Konseyi'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, Taiz kentine yaklaşık 10 aydan bu yana Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih destekçileri tarafından uygulanan kuşatmanın, kentin güneybatısından açılan bir geçişle "kısmen" yarıldığı belirtildi.

Taiz'i, Lahic ve Aden'e bağlayan söz konusu geçişin, ulusal ordu ve Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) birlikleri ile Husiler ve Salih yanlıları arasında 3 gündür devam eden şiddetli çatışmaların ardından açıldığı, çatışmalarda onlarca ölü ve yaralı olduğu aktarıldı.

Öte yandan, Husilerin Taiz'in doğusuna yönelik saldırılarını artırdığı belirtildi.

Görgü tanıkları, Husilerin Taiz'in batısında uğradığı yenilginin ardından doğuda saldırılarını artırdığını, bölgeden şiddetli patlama sesleri duyulduğunu anlattı.

Hükümet güçleri, dün Taiz'in batısında bulunan cephelerde ilerleme kaydetmiş ve Husiler ile Salih yanlıların kontrolündeki bazı mevzileri ele geçirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.