Yemen'deki Olaylar

Yemen'deki Olaylar
Kızıldeniz'de koalisyon güçlerinin vurduğu ileri süren teknedeki Hindistan uyruklu 13 kişinin kaybolduğu bildirildi

Yemen'de Husi Ensarullah Hareketi'ne yönelik Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin operasyonları sürüyor.

Koalisyon jetlerinin önceki gün Kızıldeniz'de bazı hedeflere yönelik düzenlediği operasyonlarda iki balıkçı teknesinin isabet aldığı belirtildi.

İlk belirlemelere göre isabet alan teknelerdeki toplam 20 Hindistan uyruklu balıkçının sağlık durumu hakkında net bir bilgi alınamazken, bugün yapılan bazı açıklamalarda 13 balıkçının yaşadığı ancak nerede oldukları hakkında bilgi alınamadığı ifade ediliyor.

Hindistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada balıkçı teknesi ile Somali'den Muha limanı'na doğru hareket halinde olan teknedeki Hindistan vatandaşlarından 13'ünün sağ olduğunun öğrenebildiği ancak hala kayıp oldukları bilgisi paylaşıldı.

Bakanlık açıklamasında Hindistan'ın Sana'daki Büyükelçilik yetkililerinin konu ile ilgili çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Bazı yerel haber kaynaklarında ise Yemen Sahil Güvenlik Güçleri yetkililerine dayandırılan haberlerde, koalisyon jetlerinin Muha kenti kıyılarındaki balıkçı teknelerine saldırı düzenlediği ve birçok balıkçının ölmüş olabileceği iddialarına yer verilmişti.

Husilere yakın kaynaklar ise balıkçı teknelerindeki kişilerin kendileri ile bağlantılı olmadığını ancak operasyonların neden böyle hedefleri vurduğunu anlayamadıklarını ifade ediyor.

Devrimin ardından bir türlü siyasi istikrarın sağlanamadığı Yemen'de yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon mart ayında, söz konusu gruba yönelik operasyon başlatmıştı. Çatışmaların devam ettiği ülkede, başta sağlık ekibi ve tıbbi malzeme konusundaki yetersizlikler olmak üzere sağlık alanında büyük sıkıntılar yaşanıyor. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.