Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in kuzey illerinde hava saldırılarını yoğunlaştırdı

SANA (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Yemen'in kuzey illerinde Şii Ensarullah Hareketi (Husiler) ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarının bulunduğu bölgelere yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırdı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, hükümet güçleri, koalisyon uçaklarının hava desteğiyle başkent Sana'nın doğusunda yer alan Nehm ilçesinde ilerleme kaydetti. Uçakların Husilere ait bölgeleri, devriyeleri ve bölgedeki bir kampı bombaladığı, saldırılarda 10 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yalandığı belirtildi.

Koalisyon uçaklarının ülkenin kuzeyindeki Amran kentinde de Husilerin ele geçirdiği Amran Çimento Fabrikası'nın çevresinde ve çeşitli bölgelerde hava saldırısı düzenlediği kaydedildi. Görgü tanıkları, fabrikayı hedef alan hava saldırılarında en az 12 Husi militanın ve çalışanın öldüğünü ileri sürdü.

Suudi Arabistan sınırındaki Husilerin kalesi sayılan Saada ilinin Ketaf ve Bakim ilçelerinde Husileri hedef alan yoğun hava saldırıları düzenlendiği, saldırılarda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı aktarıldı.

Öte yandan ülkenin Dali iline bağlı Demt ilçesinde Halk Direnişi Güçleri (HDG) ile Husi militanları arasında çıkan çatışmada, 7 HDG üyesi ile 20 Husi militanın yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Bu arada HDG'nin sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklamada, Taiz ilinin doğusundaki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın çevresinde HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalarda ve koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında 11 Husi militanının öldüğü bildirildi. Lahic ilinden Taiz'de Husilere yönelik mücadeleye katılmak üzere destek birlikler gönderildiği kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.