Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Taiz'de HDG ile Husiler arasında yaşanan olaylarda 15 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Ensarullah Hareketi (Husiler) arasında yaşanan çatışmalarda 15 kişinin yaşamını yitirdiği, 18 kişinin yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Taiz'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı, devrik lider Ali Abdullah Salih'in evi çevresi ile El-Cahmeliyye, Ez-Zehra ve Es-Safa mahallerinde HDG ve Husiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çatışmalarda, Husilerden 12 kişinin öldüğü, direniş güçlerinden 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan Husiler ile Salih yanlılarının direniş güçlerinin kontrolü altındaki bölgelere topçu atışı ve katyuşa füzeleriyle düzenlediği saldırılarda 3 sivilin hayatını kaybettiği, 12 sivilin yaralandığı kaydedildi.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin de Taiz'in El-Meha bölgesinde Husiler ve Salih yanlılarına ait mevzilere hava saldırıları düzenlediği belirtildi. Saldırılarda yaşanan kayıplara ilişkin bilgi verilmedi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim taraftarı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.