Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Uluslararası Kızılhaç Örgütü:"Taiz'in merkezine girildi ve bölgedeki 4 hastaneye tıbbi malzeme ulaştırıldı"

TAİZ (AA) - Uluslararası Kızılhaç Örgütü, Yemen'deki çatışmalardan en çok etkilenen bölgelerden Taiz'in merkezine girdiklerini ve bölgedeki 4 hastaneye tıbbi malzeme ulaştırdıklarını açıkladı.

Uluslararası Kızılhaç Örgütü Yemen Heyeti Başkanı Antoine Grand tarafından yapılan yazılı açıklamada, "10 aydır Taiz ilindeki mağdur halka yardım yapılıyordu ancak ekipler ağustos ayından bu yana kentin merkezine giremiyordu. Bugün büyük bir ilerleme katedildi ve bunun artarak devam etmesini temenni ediyoruz" denildi.

Açıklamada, çatışmalar başladığından bu yana şiddet olaylarına sahne olan 200 bin nüfuslu Taiz'de sivillerin hayat şartlarının zorlaştığı, bölge sakinlerinin, her gün güvenlikle ilgili problemlerle karşılaştığı aktarıldı. Tıbbi malzemelerin yetersizliğine dikkat çekilen açıkamada, Taiz halkının gıda ve içme suyu temini konusunda da büyük sıkıntılar yaşadığına değinildi.

Örgütün 2012'den bu yana hizmet veren Taiz temsilciliğinde 4'ü yabancı 14'ü yerli olmak üzere 18 görevli bulunduğu, başkent Sana, Sa'da ve Aden illerindeki temsilciliklerde de 250 kişinin çalıştığı belirtiliyor.

Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarıyla Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında şiddetli çatışmalara sahne olan Taiz'in birçok bölgesi Husiler tarafından kuşatma altında tutuluyor ve insani yardımların girişine izin verilmiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.