Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Yemen devlet televizyonu kameramanı, Taiz'de Husi keskin nişancıların açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti

TAİZ (AA) - Yemen devlet televizyonu kameramanının Taiz kentinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasındaki çatışmaları izlediği sırada Husi keskin nişancılar tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Yemen devlet televizyonu kameramanı Ahmed eş-Şeybani, kentin batısındaki El-Hasab caddesinden geçmeye çalışırken Husi keskin nişancıların kurşunu ile yaşamını yitirdi. Söz konusu bölgede bulunan Anadolu Ajansı kameramanı Abdunnasır es-Sıddık ve diğerleri ise keskin nişancı kurşunundan yara almadan kurtuldu.

Aden Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Şeybani'nin başından vurulduğu ve olay yerinde hayatını kaybettiği aktarıldı.

Yerel kaynaklar Husilerin El-Hasab mahallesindeki bir plastik fabrikasını ateşe verdiği, yangının saatlerdir devam ettiğinini belirtirken, dumanlardan faydalanarak yüksek binalara keskin nişancıların yerleştirildiğini ifade ediyor.

Husilerin iki gün önce kaybettiği bazı mevzileri yeniden ele geçirme amacıyla saldırılarını artırması nedeniyle Taiz'in batısındaki çatışmaların El-Hasab mahallesinde yoğunlaştığı belirtiliyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.