Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Taiz'de Husilerle HDG birlikleri arasındaki çatışmalar ve hava saldırılarında 19 militan öldü- HDG ve Yemen ulusal ordusu Sana'nın Nehm ilçesinde bazı bölgeleri ele geçirdi

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların düzenlediği saldırılar ve yaşanan çatışmalarda 19 Husi militanının öldüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri kaynaklarından (HDG) alınan bilgiye göre, Taiz'in El-Misrah ilçesi ve civarında HDG milisleri ile Husiler arasında çıkan çatışmalar ile koalisyon güçlerine ait uçakların El-Vaziiyye ilçesine yönelik saldırılarında 19 militan öldürüldü.

Çatışmalarda ayrıca 1 HDG milisi hayatını kaybetti, 10'u yaralandı.

HDG birliklerinin, Misrah'ın güneyi ile doğusunu ele geçirdiği ve ilçeye bağlı El-Akrud kasabasına doğru ilerlediği belirtildi.

Husilerin kentin batısındaki Sıne Mahallesi'ne yönelik saldırılarında ise 1 sivil yaşamını yitirirken 7'si yaralandı.

Öte yandan, HDG birlikleri ile ulusal ordunun, başkent Sana'ya bağlı Nehm ilçesinde bazı bölgeleri ele geçirdiği duyuruldu.

AA muhabirine konuşan Sana'daki HDG Yüksek Konseyi üyesi Abdulkerim Seil, dün akşamdan bu yana yaşanan ve 10 Husi militanının öldüğü çatışmaların ardından Nehm ilçesindeki bazı bölgelerde kontrolün sağlandığını dile getirdi.

Seil, başkentin Husilerin elinden kurtarılmasının an meselesi olduğunu ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.