Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri Sana'da Husiler ve Salih yanlısı güçlere ait mevzileri vurdu- Husier Taiz'de HDG mevzilerine yönelik şiddetli saldırılar düzenledi

SANA (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in başkenti Sana'da Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı güçlere ait mevzileri bombaladığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, koalisyon uçakları Sana'nın güneyinde Husiler ve Salih yanlısı güçlere ait bazı mevzileri vurdu. Bölgelerden şiddetli patlama sesleri duyuldu.

Öte yandan, ülkenin orta kesiminde bulunan Taiz'de de Husilerin, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direnişi Güçleri'ne (HDG) ait mevzilere saldırdığı belirtildi.

Görgü tanıkları ve yerel kaynaklar, Husilerin, HDG mevzilerine yönelik saldırılarının ardından Taiz'in doğusunda daha önce hiç olmadığı kadar şiddetli patlamalar meydana geldiğini ifade etti.

Taiz'in doğusundaki HDG mevzilerinin Husilerin şiddetli saldırılarına maruz kaldığını aktaran kaynaklar, saldırılarda ölü ve yaralıların olduğunu belirtti.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.