Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Koalisyon güçleri, ülkenin çeşitli kentlerinde Husilerin mevzilerine ve silah depolarına yoğun hava saldırısı düzenledi- Husilerin saldırısında 3 sivil öldü

SANA (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in çeşitli kentlerinde Husilerin mevzilerine ve silah depolarına yoğun hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, başkent Sana'nın kuzeyinde Amran vilayetine bağlı İyal Sureyh ilçesindeki El-Verak beldesinde Husilerin, milisleri için eğitim kampına çevirdiği ve askeri kışla olarak kullandığı bir teknik enstitüyü hedef alan 15 hava saldırısı gerçekleştirdi.

Ölü ve yaralıların olduğu saldırının ardından bölgeden çok yoğun dumanların yükseldiği, enstitüdeki askeri mekanizmaların da imha edildiği ifade edildi.

Koalisyon uçaklarının, Yemen ile Suudi Arabistan sınırında bulunan Sada vilayetinin çeşitli bölgelerinde Husilere ait mevzileri de yoğun bombardımana tuttuğu aktarıldı.

Bu arada, Hacce ilinin Midi ve Ahim beldelerinde Husilere ait noktalara saldılar düzenlendiği aktarıldı.

- Taiz'de Husilerin saldırısında 3 sivil öldü

Görgü tanıkları, Husilerin Taiz kentindeki çeşitli köy ve mahalleri hedef alan saldırılarında 3 sivilin hayatını kaybettiğini, aralarında çocukların da bulunduğu 13 sivilin yaralandığını belirtti.

Öte yandan kentin Ed-Dahi ve Ed-Da've mahallelerinde Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçlerinin (HDG) mevzilerini hedef alan saldırılarda 7 HDG üyesi ile 3 Husi militanının öldüğü kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.