Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Yemen Dışişleri Bakanı Mihlavi:- Husiler ile Salih, Cenevde 2'de alınan kararları uygulamayı oyalamaya devam ediyor"

SANA (AA) - Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlavi, Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'in, Cenevre-2 görüşmelerinde alınan kararları uygulamayı oyaladığını söyledi.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Mihlavi, Çin'in Sana Büyükelçisi Tian Qi'yi Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da kabul etti.

Görüşmenin ardından basın açıklaması yapan Mihlavi, "Yemen hükümeti, barışın sağlanması, akan kanın durması ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararının uygulanması konusunda istekli. Karşı taraf ise savaşa oynuyor ve bu zararlı bir tercihtir" dedi.

Mihlavi, "Husiler ile Salih, siyasi tutukluların serbest bırakılması ve kentlerdeki kuşatmanın kaldırılması gibi Cenevde 2'de alınan kararları uygulamayı oyalamaya devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Yemen'deki taraflar arasında yürütülen müzakereler, Aralık 15-20 tarihlerinde İsviçre'de gerçekleşen görüşmelerin ardından durmuştu.

Müzakerelerde alınan kararlar doğrultusunda Husiler, Eğitim Bakanı Abdurrezzak el-Eşvel ile 4 siyasi aktivisti serbest bırakmıştı. Yemen hükümeti ise müzakerelerin yeniden başlaması için başta Savunma Bakanı Mahmud es-Subeyhi olmak üzere alıkonulan diğer kişilerin de serbest bırakılmasını ve Taiz kentinden kuşatmanın kaldırılmasını şart koşuyor.

BMGK'da geçen nisan ayında kabul edilen 2216 sayılı karar, Husiler ile Salih yanlısı güçlerin saldırılarını ve sivilleri öldürmeyi durdurup kentlerden çekilmelerini öngörüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.