Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Taiz'deki saldırı ve çatışmalarda 14 Husi, 4 milis ve 1 sivil hayatını kaybetti- Aden'de polis devriye aracına düzenlenen silahlı saldırıda bir polis şefi ile koruması öldü

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında yaşanan çatışmalar ve düzenlenen saldırılarda 14 militan, 4 milis ile 1 sivilin öldüğü bildirildi.

HDG güçleri Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Taiz'in Vadi ed-Dabab bölgesi ile Usayfira Mahallesi'nde yaşanan çatışmalar ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçakların Maviye ve el-Cünd ilçelerine yönelik saldırılarında 14 Husinin öldüğü, onlarcasının yaralandığı belirtildi. Çatışmalar sırasında ayrıca 4 milisin öldüğü, 6'sının da yaralandığı kaydedildi.

Husilerin El-Kevser ve Usayfira mahallelerinde topçu ateşiyle düzenlediği saldırılarda ise 1 sivil hayatını kaybederken 3'ü de yaralandı.

Öte yandan, Aden'de kimliği belirsiz kişilerin polis devriye aracına düzenlediği silahlı saldırıda ise Et-Tevahi ilçesi polis şefi Salim Milkat ile korumalarından biri hayatını kaybetti. Saldırının ardından bölgeye çıkan ana caddenin trafiğe kapatıldığı ifade edildi.

Saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.