Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Beyda kentinde Husiler ile HDG güçleri arasındaki çatışmalarda 32 kişi öldü

YEMEN (AA) - Yemen'in El-Beyda kentinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) arasında çıkan çatışmalarda 28 militan ile 4 milisin hayatını kaybettiği bildirildi.

Beyda'daki HDG güçlerinden alınan bilgiye göre, Kıfe Redda ilçesinde Husilerin aracına pusu kuruldu. Saldırıda 1 Husi komutan ile 7 koruması öldü. Kıfe Redda ilçesinin Ez-Zub bölgesindeki çatışmalarda da 20 Husi ile 4 milis yaşamını yitirdi.

Husilerin ele geçirmeye çalıştığı Zub bölgesinde 5 gündür şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Beyda kentinde Husilere ait mevzi ve araçlara yönelik hava saldırılarında ise ölen ya da yaralanan olup olmadığıyla ilgili bilgi verilmedi.

Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı güçler, Şubat 2015'ten bu yana Beyda'nın büyük kısmında kontrolü ellerinde bulunduruyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.