Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Husiler, başkent Sana'da Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah'a destek etkinliği düzenledi

SANA (AA) - Yemen'in başkenti Sana'da Husilerin, Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a destek etkinliği düzenlendiği bildirildi.

Husilerin kontrolündeki haber ajansı SABA'nın haberine göre, "Vefaya vefayla karşılık" adı altında başkent Sana'daki bir kültür merkezinde düzenlenen etkinliğe, üst düzey Husi liderleri de katıldı.

Husilere yakınlığıyla bilinen El-Kerame Partisi Genel Sekreteri Abdulmelik el-Haceri, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hizbullah ve Genel Sekreteri Nasrallah'ın Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine karşı tutumundan övgüyle söz etti.

Husiler, Sana Üniversitesinde de Hizbullah'la dayanışma eylemi düzenleyerek, Körfez İşbirliği Konseyi'nin (KİK) Hizbullah'ı terör örgütü ilan etmesini protesto etti. Eyleme katılanlar, Nasrallah'ın ve Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi'nin posterlerini taşıdı.

Körfez İşbirliği Konseyi'nden (KİK) geçen hafta yapılan açıklamada, Hizbullah'ın tüm yöneticileri, ona bağlı ve ondan doğan örgütlerle beraber terör örgütü olarak ilan edildiği bildirilmiş, KİK'te uygulanan terörle mücadele kanunları ve buna benzer uluslararası kanunlar çerçevesinde gerekli adımların atılacağı kaydedilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.