Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Devrik lider Salih liderliğindeki Genel Halk Kongresi Partisi, ülkedeki savaşın sona ermesi için yürütülen her türlü çabadan memnuniyet duyduğunu bildirdi

SANA (AA) - Yemen'de devrik lider Ali Abdullah Salih liderliğindeki Genel Halk Kongresi Partisi, ülkedeki savaşın sona ermesi için yürütülen her türlü çabadan memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Partinin resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Genel Halk Kongresi Partisi, kapsamlı barıştan yana. Yemen topraklarında savaş ve iç çatışmalar ayrıca Yemen-Suudi Arabistan sınırında devam eden askeri operasyonların sona ermesi için yürütülen her türlü çabayı memnuniyetle karşılıyor" ifadesine yer verildi.

Partinin barışa çağırdığı ve savaşa karşı olduğu dile getirilen açıklamada, "Ancak, barışı kabul etmek, teslim olmak, boyun eğmek ya da nefsi müdafaadan vazgeçmek anlamına gelmiyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Yemen'de Husiler ile Suudi Arabistan arasında Umman Sultanlığı'nın gözetiminde gizli görüşmeler yapıldığı iddia edilmiş, bir hafta önce Aleb Sınır Kapısı yakınlarında gerçekleşen görüşmelerde, Suudi Arabistanlı bir askerin ülkesine teslim edilmesi, cesetlerin takası ve karşılıklı olarak sınırın iki yakasındaki saldırıların durdurulması konusunda anlaşmaya varıldığı ifade edilmişti.

Sınırın iki yakasında özellikle Husilerin Sada'daki mevzileriyle bağlantısı olan bölgelerde ateşkesin 5 gündür uygulandığı kaydedilerek, alınan kararların uygulanması durumunda tam ateşkese varılması için başka görüşmelerin yapılacağı aktarılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.