Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Taiz kuşatmasının HDG tarafından kısmen kırılması Ma'rib'de askeri törenle kutlandı

MA'RİB (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG), Taiz kuşatmasının kısmen kırılması ve bazı bölgelerin ele geçirilmesini askeri törenle kutladı.

HDG yanlısı yüzlerce kişi, orta ve ağır silahların yüklü olduğu çok sayıda askeri devriye araçlarıyla Ma'rib kentinin batısındaki Nahla bölgesinde toplandı.

Başkent Sana'nın Husilerce ele geçirilmesinden önce Eylül 2014'te Husi militanları püskürtmek için Ma'rib'teki kabilelerin ilk toplandığı yer olan Nahla'da yapılan askeri törene, Suudi Arabistan'ın öncülüğünü yaptığı koalisyon güçlerinden üst düzey subaylar da katıldı.

HDG yöneticilerinden Avad Müsenna, törende yaptığı konuşmada, Taiz'de kuşatmanın kısmen kırılmasından dolayı yönetim yanlısı güçleri tebrik etti.

Müsenna, Taiz'in halen Husilerin kontrolü altında bulunan diğer bölgelerinin kurtarılmasına hazırlık ve kentte herhangi bir ihlalin önüne geçilmesi için söz konusu askeri törenin düzenlendiğini söyledi.

Yemen'in orta kesiminde bulunan Taiz kentindeki Husi kuşatmasının, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler tarafından "kısmen" yarıldığı bildirilmişti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.