Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Taiz'e düzenlediği hava saldırısında 27 Husi militanı öldürüldü

SANA (AA) - Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Yemen'in orta kesiminde yer alan Taiz kentine düzenlediği hava saldırılarında 27 Husi militanın öldüğü bildirildi.

Yemen ordusundan Albay Mansur el-Hassani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası koalisyonun Taiz'in Havban, Mukelkel ve Maslaht et-Turukat bölgelerinde Husilere ait mevzileri hedef aldığını belirtti.

Hassani, bombardımanda 27 Husi militanın öldüğünü, Husilere ait 6 tank ile bir silah deposunun da imha edildiğini kaydetti.

Husi tarafından konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Husilerin Yemen'deki ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, geçen yıl 26 Mart'ta "Kararlılık Fırtınası" adı verilen hava harekatı başlatmıştı. Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yönetiminin müdahale çağrısı üzerine başlatılan operasyonun 21 Nisan'da sona erdiği açıklanmış, ardından Yemen halkı için artık "Umuda Dönüş" operasyonunun başladığı duyurulmuştu.

Ülkenin yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz başta olmak üzere birçok bölge Husiler ile Hadi yanlısı güçler arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.