Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Taiz'de Husilerin top atışıyla düzenlediği saldırılarda 5 kişi öldü, 2'si çocuk 1'i kadın 9 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'in Taiz kentinde Husilerin top atışıyla düzenlediği saldırılarda 5 sivilin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husilerin kentin merkezindeki yerleşim bölgesi El-Misbah semtine top atışıyla düzenlediği saldırı sonucu 5 kişi öldü, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 9 kişi yaralandı.

Hastane yetkilileri, aralarında durumları ağır 2 çocuk ve 1 kadının da bulunduğu 9 yaralının, Er-Ravda ve El-Hikmet hastanelerinde tedavi altına alındığını duyurdu.

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün Yemen sorumlusu Will Turner, dün yayımladığı açıklamada, "Taiz'de, sivillerin yoğun şekilde yer aldığı bölgelerde yaşanan çatışmaların yıkıcı sonuçları olabilir. Örgütün desteklediği hastanelerin acil servislerine son bir haftada hava saldırıları, bombalı saldırılar, silahlı ve keskin nişancıların atışları sonucu 400'den fazla yaralı getirildi" ifadesini kullanmıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'in çeşitli kentlerinde Husiler ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı güçler arasında çatışmalar sürüyor. Ülkenin yoğun nüfuslu kentlerinden Taiz şiddetli çatışmalara sahne olurken, Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları zaman zaman sivil yerleşim yerlerine saldırıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.