Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
UNICEF Yemen Daimi Temsilcisi Relano:-"Hacce kentinde önceki gün düzenlenen hava saldırısında 22'si çocuk 119 kişi öldü, 6'sı çocuk 47 kişi yaralandı"

SANA (AA) - Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki uluslararası koalisyona bağlı savaş uçakları tarafından Hacce kentine düzenlendiği iddia edilen saldırıda 22'si çocuk 119 kişinin öldüğü, 47 kişinin yaralandığı bildirildi.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) Yemen Daimi Temsilcisi Meritxell Relano, başkent Sana'da düzenlediği basın toplantısında, Hacce kentinin Müstebee ilçesinde önceki gün bir pazar yerini hedef alan hava saldırısının ardından ilk verilere göre 22'si çocuk 119 kişinin öldüğünü, 6'sı çocuk 47 kişinin yaralandığını söyledi.

Saldırıyı sert bir şekilde kınayan ve hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Relano, "Uluslararası insan haklarının ihlali sayılan ve kesinlikle kabul edilmeyen bu korkunç olayın ardından hala incelemeler devam ediyor. Tüm taraflar, insan hakları kanunları ve uluslararası hukuk gereğince elinden gelen her türlü çabayı sarf etmeli" ifadesini kullandı.

Çatışmaların başladığı tarihin üzerinden bir yıl geçmediğini söyleyen Relano, bu süre zarfında 2 bin çocuğun öldüğünü ve yaralandığını belirtti.

Suudi Arabistan Savunma Bakanı Müsteşarı Tuğgeneral Ahmed el-Asiri, 2 gün önce gerçekleştirilen ve başta BM olmak üzere birçok kuruluşun tepki gösterdiği saldırının incelenmesi için Suudi Arabistan'ın soruşturma açtığını ifade etmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.