Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
Husilerin Taiz'de yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda 3 sivil öldü, 21 kişi yaralandı

TAİZ (AA) - Yemen'de Husilerin Taiz kentinde yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda, 3 sivilin hayatını kaybettiği, 21 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Husiler Taiz'de çeşitli sivil yerleşim yerlerine topçu atışıyla düzenlediği saldırılarda 3 sivil yaşamını yitirdi, 21 kişi yaralandı.

Öte yandan, kentte Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri'nden (HDG) yapılan yazılı açıklamada, Taiz'in batı kesimindeki 35. Zırhlı Tugayı ve Cebel ez-Zenuc bölgesi çevresinde Husiler ile şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

Koalisyon güçlerinin havadan destek verdiği çatışmalarda Husilerden 23 kişinin öldüğü, onlarca kişinin yaralandığı ifade edildi.

Direniş güçlerinden ise 6 kişinin hayatını kaybettiği, 12 kişinin yaralandığı aktarılırken, HDG'nin 35. Zırhlı Tugayı ve Cebel ez-Zenuc bölgesinde kontrolü sağladığı kaydedildi.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri geçen yılın mart ayında ülkede yönetime bağlı birliklerle çatışan Husilerin ilerleyişini durdurmak için operasyon başlatmıştı.

Husiler ve onlara destek veren devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları ile yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.