Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar
HDG ile Husiler arasında çıkan çatışmalar ile koalisyon güçlerinin hava saldırılarında 14 militan öldürüldü- Husilerin Taiz'de düzenlediği saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti

TAİZ (AA) - Yemen'de meşru yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler arasında çıkan çatışmalar ve koalisyon güçlerinin hava saldırılarında 14 militanın öldürüldüğü bildirildi.

HDG'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, koalisyon güçlerinin Taiz'in kuzeyinde El-Hamsin Caddesi ile batıda yer alan Hazran bölgesinde Han Dağı çevresinde Husilere ait mevzileri bombaladığı kaydedildi.

Açıklamada, koalisyon güçlerinin saldırıları ile kentte Husiler ve HDG arasında çıkan çatışmalarda 14 militanın öldürüldüğünü, saldırılarda 8 yönetim yanlısının da yaralandığı kaydedildi.

Husilerin doğu cephesinde ve kentin güneydoğusunda Es-Sicn El-Merkezi çevresinde yönetim yanlısı güçleri hedef alan saldırıların püskürtüldüğü ifade edildi.

Bu arada, Husi militanlar ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının, HDG'nin kontrolündeki Taiz'in Sa'bat ve El-Cahmeliyye yerleşim bölgelerine düzenlediği topçu saldırısında aralarında çocukların da bulunduğu 4 sivilin öldüğü bildirildi.

Koalisyon güçlerine ait uçakların Aden'in kuzeyinde Caule bölgesinde El-Kaide militanlarının bulunduğu iddia edilen bir noktayı bombaladığı belirtilirken, can kaybına ilişkin bilgi verilmedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.